Ružica je heroina Suvobora! Bez razmišljanja je uletela u plamen - među prvima stigla na lice mesta kad je eksplodirala granata (FOTO)

10.04.2024

13:31

0

Bilo je veoma teško jer su se požari pojavljivali na nekoliko različitih mesta istovremeno, rekla je Ružica

Ružica je heroina Suvobora! Bez razmišljanja je uletela u plamen - među prvima stigla na lice mesta kad je eksplodirala granata (FOTO)
Copyright RINA

Buran dan i noć su iza meštana planinskih sela na Suvoboru, jer su se suočili sa velikim šumskim požarom, a potom i sa eksplozijom zaostalog ubojitog sredstva. Na lice mesta odmah su došle vatrogasne ekipe iz Gornjeg Milanovca i Čačka, a prvi na licu mesta su bili vatrogasci dobrovoljci iz Pranjana, među kojima se našla i hrabra Ružica.

- Gorela je velika površina pod šumom, nas 11 je odmah krenulo da gasi požar, a onda su u pomoć stigli i vatrogasci iz Gornjeg Milanovca i Čačka i zajedno smo nastavili akciju. Bilo je veoma teško jer su se požari pojavljivali na nekoliko različitih mesta istovremeno - rekla je Ružica Vujičić iz DVD Pranjani.

RINA
Ružica Vujičić

I njen kolega Čedomir Vujičić saglasan je da je gašenje bilo izuzetno zahtevno.

- Morali smo sve da radimo ručno, nijedno vozilo nije moglo da uđe u šumu, ali angažovanjem i požrtvovanjem naših mladih iz DVD, uspeli smo da to lokalizujemo i da na kraju požar ugasimo - rekao je on.

Meštani sumnjaju da je eksplodirala granata ili neka druga eksplozivna naprava koja je na tom području zaostala iz nekog od prethodnih ratova.

RINA
 

- Ja sam pošao ka rezervoaru sa vodom, jer se dotok prekinuo usled topljenja cevi u požaru. U jednom trenutku nešto je jako puklo i zviznulo. Ostala je ogromna rupa, e sad, da li je bomba ili granata, ne znam - kaže Dragiša Nikolić, kome je požar stigao u neposrednu blizinu lovačke kolibe.

Iako su vatrogasne ekipe dale sve od sebe da požar lokalizuju i stave situaciju pod kontrolu, meštani i dalje strahuju od izbijanja nove vatre.

- Moramo i dalje da intervenišemo, jer gde god se pokazuje dim, to je potencijalno mesto izbijanja novog požara. Moramo da prokopamo kanaliće i sipamo vodu da bismo sprečili eventualno širenje novog požara - istakao je vatrogasac Čedomir Vujičić.

Na lice mesta, osim vatrogasaca, stigli su i policijski inspektori, koji će daljom istragom utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovih incidenata.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike