Meštani Konjevića te 1999. godine nisu oklevali: Čim su čuli vest, odmah su krenuli u potragu za pilotima neprijateljskih letelica

28.03.2024

13:05

0

Tu noć su odmah bile angažovane i snage bezbednosti

Meštani Konjevića te 1999. godine nisu oklevali: Čim su čuli vest, odmah su krenuli u potragu za pilotima neprijateljskih letelica
Copyright RINA

Trećeg dana NATO bombardovanja 1999, policija u Čačku primila je nekoliko telefonskih poziva, a i vest je objavljena na lokalnoj televiziji, da su se dvojica pilota iz pogođenog neprijateljskog aviona padobranom spustila u Konjeviće nadomak grada.

Meštani tog sela tada su masovno krenuli u poteru za pilotima dušmanskih letelica.

RINA
 

- Veliki broj muškaraca odmah se samonicijativno organizovao i krenuo u potragu za pilotima za koje se sumnjalo da su u našem selu. Pretražili smo svaki metar, sve to je trajalo nekoliko sati, ali, nažalost, nismo ih pronašli. Ni sada ne znamo šta bi bilo da smo ih ugledali - kažu za RINU meštani Konjevića.

Tu noć su odmah bile angažovane i snage bezbednosti, ali policija je kasnije obavestila narod da nema zvanične potvrde da su se piloti prizemljili baš u tom kraju.

- Reakcija naroda, rešenog da pronađe pilote, bila je izuzetno patriotska, i svedoči o visokom moralu običnih ljudi na ovom području, ogorčenih zbog zločinačkog napada na našu otadžbinu - saopšteno je tada u SUP Čačak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike