Grad se odjednom sručio: Kiša prešla u jako nevreme

12.03.2024

14:32

0

Kiša je u dva navrata prešla u intenzivan grad

Grad se odjednom sručio: Kiša prešla u jako nevreme
Copyright RINA

Tokom popodnevnih sati jako olujno nevreme zahvatilo je Užice. Kiša je u dva navrata prešla u intenzivan grad veličine graška.

- Padao je jako i brzo se led nakupilo i dvorištu. Ipak nevreme nije trajalo dugo, pa na svu sreću nije pričinjena veća materijalna šteta - kaže za RINU jedan od meštana.

Tokom padavina nisu zabeleženi kvarovi na elektro-mreži, ali ipak danas i sutra zbog radova u pojedinim delovima grada neće biti električne energije.

Kao što smo pisali, prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova, koji posle podne, uglavnom na istoku i jugu, mogu biti praćeni i grmljavinom, dok će na visokim planinama padati sneg.

Padavine će biti češće u brdsko-planinskim predelima, dok će na severu biti ređa pojava i očekuju se u poslepodnevnim i večernjim satima.

Vetar slab i umeren, na severu, zapadu i u planinskim predelima povremeno jak, zapadni i jugozapadni, u toku dana i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 11 do 17 stepeni. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike