Na Ljubić brdu kod Čačka divlje deponije niču na svakom koraku: Meštani očajni - nesnosan smrad se širi naseljem (FOTO)

17.02.2024

16:45

0

Meštani su u višegodnjoj borbi sa uklanjanjem divljih deponija, jer nesavesni građani čak iz centra grada dolaze i upravo na ovom mestu istovaraju sve i svašta

Na Ljubić brdu kod Čačka divlje deponije niču na svakom koraku: Meštani očajni - nesnosan smrad se širi naseljem (FOTO)
Copyright RINA

Poražavajuća slika stvorena isključivo nemarom nesavesnih pojedinica stiže sa jednog od najlepših mesta u Čačku. Na svega par stotina metara od spomen-kompleksa Tanasko Rajić i crkve Svetog Cara Lazara na Ljubiću kod Čačka, kao pečurke nikle su divlje deponije koje se protežu na nekoliko lokacija, a sa koji se širi nesnosan smrad uginulih životinja i ostali otpadaka.

- Vidmo da su prikolicama doteravani ostaci građevinskog materijala, uginuli životinjski leševi, kojima se vide iznutrice, ali i ostali otpad. Sve to se nagomilava na lokacima između dva groblja, na kojima ima mnogo ljudi naročito sad uoči Zadušnica - kaže Ratko Nidžović, koji svakodnevno prolazi ovim putem.

Meštani čačanskog naselja Ljubić su u višegodnjoj su borbi sa uklanjanjem divljih deponija, jer nesavesni građani čak iz centra grada dolaze i upravo na ovom mestu istovaraju sve i svašta.

- Na našu inicijativu postavljeni su kontejneri i reciklažni platoi, koji normalnim ljudima služe za odlaganje smeća. Međutim, zbog onih koji se bahate praveći divlje deponije postavljene su i video klopke koje hvataju građane koji se ogluše o obaveštenja o odlaganju smeća - dodaju ogorčeni meštani Ljubića.

Oni se nadaju da će foto klopke pomoći u otkrivanju vinovnika koji ruže njihov kraj i šalju poražavajuće slike jednog od najlepših delova grada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike