Postavljen kamen temeljac za akva-park "Panonske terme"

14.02.2024

11:52

0

Predsednik inđijske opštine Vladimir Gak istakao je značaj ove investicije za razvoj cele opštine

Postavljen kamen temeljac za akva-park "Panonske terme"
Inđija, akva park "Panonske terme" - Copyright Promo

Predstavnici kompanije „Voda Sinđelić Ždrelo“ zajedno sa predsednikom Opštine Inđija Vladimirom Gakom postavili su kamen teljac za izgradnju akva-parka u Inđiji.  Kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od 6 hektara, a vrednost investicije je 12 miliona evra. Kompanija se bavi turizmom skoro dve decenije, u Srbiji su vlasnici četiri akva-centra, a poziv od Opštine Inđija je rado prihvaćen, kaže vlasnik Milan Milojević:

„Za „Panonske terme“ planiramo objekat od 16 hiljada kvadratnih metara, biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane, istakao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva-parka.

Promo
 

 

On je rekao da će u tom trenutku u hotelu biti zaposleno 150 radnika. Druga faza investiranja podrazumevaće još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Inđija kao lokacija bila je atraktivna za nas posle poziva predsednika opštine koji nismo odbili“, rekao je investitor.

Promo
 

 

Trenutno su u toku radovi na bušotini od 1100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi. 

Predsednik inđijske opštine Vladimir Gak istakao je značaj ove investicije za razvoj cele opštine:

„Ranije smo maštali o zatvorenom bazenu, koji možemo da koristimo i tokom zime, ali dobili smo i više od onoga što smo želeli“, kaže Gak, izrazivši zahvalnost porodici Milojević koja je odlučila da svoj kapital uloži u izgradnju akva-parka u Inđiji.

Promo
 

 

„Ovo nije samo zabava u akva-parku, već i zapošljavanje novih radnika, kao i upotpunjavanje kompleksa brojnim sportskim sadržajima u okviru hotelske infrastrukture“, istakao je predsednik opštine, uveren da će u maju sledeće godine biti završena izgradnja prvih šest bazena u Inđiji.

„Očekujemo goste iz cele Srbije, pričamo o prelepom kompleksu koji će biti regionalna atrakcija“, zaključio je Gak.

Promo
 

 

Kompanija „Voda Sinđelić Ždrelo“ raspolaže sa četiri akva-parka do sada, u Soko i Vrnjačkoj banji, Banji Ždrelo, kao i jednim u Republici Srpskoj.

Promo
 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike