Odbornici Skupštine opštine Inđija ispisuju istoriju! (FOTO)

13.05.2022

18:16

0

Očekuje se dolazak novog investitora koji će graditi svoj proizvodni pogon na preko 700ha

Odbornici Skupštine opštine Inđija ispisuju istoriju! (FOTO)
IMG_20220513_100618_edit_98788936255281-2048x1448 - Copyright Vojvodina uživo

Održana je hitna sednica Skupštine opštine Inđija, na zahtev predsednika opštine Vladimira Gaka. Na dnevnom redu se našla samo 1 tačka, a njenim jednoglasnim usvajanjem odbornici SO Inđija otvorili su novo istorijsko poglavlje u opštini Inđija.

Razlog zbog kojeg je predsednik Gak sazvao hitnu sednicu je isključivo u funkciji stvaranja uslova za hitno donošenje akta o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Inđija, kao akta koji prethodi konačnom donošenju izmena i dopuna Prostornog plana, prenosi portal Vojvodina uživo

Izmena Prostornog plana se odnosi na stvaranje mogućnosti, u skladu sa važećim propisima, da se na lokalitetu severoistočno od naselja Inđija, severno od radne zone u naselju Inđija, a južno od radne zone broj 15 i istočno od radnih zona 9 i 16, između pruge za vozove velikih brzina i autoputa E 75, uz dalju urbanističku razradu i direktnu primenu plana, formiraju nove radne zone.

Prema rečima predsednika opštine Inđija, Vladimira Gaka, usvajanjem ove odluke odbornici SO Inđija ispisuju istoriju. Kako je rekao očekuje se dolazak novog investitora koji će graditi svoj proizvodni pogon na preko 700ha. Ovu investiciju najavio je i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić na otvaranju Sajma automobila. Potpisani su protokoli i jedan deo ugovora koji idu ka realizaciji investicije i vrlo brzo će se znati rezultat.

Vojvodina uživo
 

 

Ovo je investicija koja će otvoriti 4 do 5 hiljada novih radnih mesta i koja je 10 puta veća od Tojo Tajersa, u svakom smislu i od broja zaposlenih i od visine i vrednosti investicije i od površine zemljišta na kojem će se graditi fabrika.

Kako je potpisana klauzula o tajnosti za sada ne može da se priča o kom investitoru je reč. Na sednici SO Inđije, predsednik Gak je rekao da je ova investicija od velikog značaja ne samo za Inđiju, nego i za Srbiju i čitavu jugoistočnu Evropu. U poslednjih 30 godina ovo je, prema Gakovim rečima, jedna od najvećih investicija u čitavoj jugoistočnoj Evropi. Ono što smo od predsednika opštine Inđija, Vladimira Gaka, saznali jeste da je u pitanju firma iz automobilske industrije i da ovoj investiciji prethodi još jedna o kojoj će uskoro biti reči, a koja je prateći deo ovog velikog projekta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike