Registovano 17 migranata na teritoriji Užica: Policija tokom januara sankcionisala manje krivičnih dela nego prošle godine

07.02.2024

17:03

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom januara 2024. godine ostvarili su dobre rezultate rada

Registovano 17 migranata na teritoriji Užica: Policija tokom januara sankcionisala manje krivičnih dela nego prošle godine
Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Tokom januara ove godine, na teritoriji koju pokriva grad Užice, otkriveno je i prijavljeno ukupno 85 krivičnih dela što je za 9 odsto manje u odnosu na januar 2023. godine, od kojih je 75 krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, osam krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, jedno delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala i jedno delo iz oblasti ekološkog kriminala.

Policijski službenici rasvetlili su 79 odsto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica.

- U toku meseca januara 2024. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovano je 17 migranata, od kojih je 14 izrazilo nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji. Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 13.000 stranih državljana, što je za 38 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine - potvrđeno je za RINU u Policijskoj upravi Užice.

OMK MUP Republike Srbije
 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom januara 2024. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti, navodi se u saopštenju ove policijske uprave.

Izvršeno je šest krivičnih dela protiv života i tela i 18 krivičnih dela protiv imovine. Evidentirano je devet krivičnih dela nedozvoljeno držanja opojnih droga i oduzeto je skoro 460 grama marihuane i manja količina amfetamina.

- U januaru 2024. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 56 saobraćajnih nezgoda, od kojih 19 sa nastradalim licima, u kojima je poginula jedan osoba, 10 zadobilo teške, a 20 lake telesne povrede. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuo je vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima - 15 i putnika u putničkim vozilima - 11.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.848 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 356 vozača, od kojih 198 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 18 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tokom januara, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeto je 16 komada oružja, 12 u legalnom i četiri u ilegalnom posedu, kao i 71 komad municije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike