24SEDAM RUMA Aleksandra Ćirić ugostila delegaciju iz prijateljskog grada Banja Luke (FOTO)

13.09.2023

21:02

0

Autor: 24sedam

Ovo druženje, kao i sva prethodna, predstavljaju korak ka daljem jačanju veza između naših gradova i naših krajeva, ocenjeno je nakon današnjeg sastanka

24SEDAM RUMA Aleksandra Ćirić ugostila delegaciju iz prijateljskog grada Banja Luke (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić ugostila je danas u Gradskoj kući delegaciju iz prijateljskog grada, Banja Luke.

Predsednik banjalučke MZ Starčevica, najveće mesne zajednice u Republici Srpskoj koja broji 30.000 stanovnika, gospodin Dragomir Đukić, zajedno sa nekoliko lokalnih funkcionera, posetili su našu opštinu kako bismo nastavili i produbili veze koje nas već dugi niz godina povezuju, istakla je predsednica Ćirić.

"Naša Treća mesna zajednica i Mesna zajednica Starčevica iz Banja Luke potpisali su Povelju o bratimljenju još davne 1997. godine, a danas smo ovu vezu još jednom osvezili i podsetili se značaja prijateljstva koje nas spaja. Tokom posete Rumi, naši dragi gosti imali su priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom našeg grada, istraze značajne kulturne i verske institucije koje krase našu zajednicu i uzivaju u gostoprimstvu naših sugrađana", kazala je predsednica Ćirić.

Ovo druženje, kao i sva prethodna, predstavljaju korak ka daljem jačanju veza između naših gradova i naših krajeva, ocenjeno je nakon današnjeg sastanka.

"Saradnja između Rume i Banja Luke donosi brojne prednosti za obe strane, kao što su razmena iskustava, podrška u projektima razvoja, i pre svega, dublje razumevanje i prijateljstvo među našim zajednicama. Naša vrata će uvek biti otvorena za naše prijatelje iz Banja Luke i radujemo se budućim susretima i projektima koji će obogatiti naše lokalne zajednice", poručila je predsednica Opštine Ruma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike