Sestre Gobović odlikovane “Krstom vožda Đorđa Stratimirovića” (FOTO)

23.11.2023

13:47

0

Marina i Marija su sada ponosne nositeljke ordena “Krst vožda Đorđa Stratimirovića”, čime su postale prve umetnice, koje se zalažu za izvornu muziku, a koje su ovu visoku nagradu primile.

Sestre Gobović odlikovane “Krstom vožda Đorđa Stratimirovića” (FOTO)
Copyright Instagram printscreen/sajkaska

Sestrama Gobović je svečano uručen orden "Krst vožda Đorđa Stratimirovića" za izuzetan doprinos srpskoj kulturi. 

Nagrađene su zbog požrtvovanog istrajavanja na vrednostima svetosavske duhovnosti, vernosti i značajnog doprinosa očuvanju tradicije Srpske Vojvodine. 

Nagradu su im uručili đakon Hadzi Nenad Jovanović i Goran Milenkovic, pomocnik ministra za brigu o selu - članovi odbora za povratak posmrtnih ostataka Vožda Đorđa Stratimirovića i otadžbinu.

Instagram printscreen/sajkaska
 

 

Sestre Gobović, interpretatorke izvorne muzike, vode Dečji hor "Slavujčići" pri Hramu Svetog Save, prenoseći svoje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema izvornoj muzici na mališane kako u zemlji, tako i u dijaspori. Njihova pesma "Srbija" je prošle godine na manifestaciji "Srbija više od lepote" proglašena za najlepšu pesmu o Republici Srbiji. Do sada su objavile pet albuma.

Instagram printscreen/sajkaska
 

 

Marina i Marija  su sada ponosne nositeljke ordena “Krst vožda Đorđa Stratimirovića”, čime su postale prve umetnice, koje se zalažu za izvornu muziku, a koje su ovu visoku nagradu primile.

Instagram printscreen/sajkaska
 

 

Ovim ordenom do sada su odlikovani predsednik Republike Srbije, akademici Darko Tanasković, Matija Bećković,ministri u Vladi Srbije i episkopi Srpske pravoslavne crkve.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike