Važan dan za Dragačevo: Potpisan ugovor za rekonstrukciju i zamenu kotlarnica

31.10.2023

11:46

0

Vrednost čitave investicije je 33.210.000 dinara

Važan dan za Dragačevo: Potpisan ugovor za rekonstrukciju i zamenu kotlarnica
Copyright RINA

Važan dan je za opštinu Lučani, jer je u Ministarstvu ekologije potpisan ugovor između ministarke ekologije Irene Vujovic i predsednika Opštine Lučani Milivoja Dolovica o rekonstrukciji dela grejanja i zamene kotlarnica u Domu zdravlja u Guči i OŠ "Milan Blagojević" iz Lučana.

Vrednost čitave investicije je 33.210.000 dinara od čega Ministastvo ekologije učestvuje sa 25.420.000 dinara, a razliku obezbeđuje opština Lucani iz svog budžeta.

Milivoje Dolovic ističe da je ovo jako bitna investicija za opštinu Lučani jer će se konačno sa kotlova na ugalj u Domu zdravlja u Guči preći na ekološki prihvatljivije grejanje na gas koje se već duže vremena čeka.

RINA
 

- Što se tiče OŠ "Milan Blagojević" ona se greje preko sistema daljinskog grejanja u Lučanima, ali izradom projekta za grejanje na gas došlo se do zaključka da će ta vrsta grejanja biti neuporedivo jeftinija za budžet škole a samim tim i oOpštine. U poslednje dve godine imali smo problema sa sadašnjim grejanjem u Domu zdravlja u Guči zbog zastarele cevne mreže, trenutno su radovi u toku i za otprilike sedam dana biće za početak pušteno grejanje na ugalj do momenta završetka investicije i puštanja u rad kotlarnice na gas - potvrdio je za RINU Dolović.

Po ubrzanom postupku će biti raspisan tender za izvođača radova i plan je da se do kraja novembra uvede u posao, a cilj je da se celokupna investicija završi do Nove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike