Na ovo se čekalo 18 godina! Srednja škola u Guči konačno dobija svoju zatvorenu halu - imaće 750 mesta i sportske terene

31.08.2023

21:28

0

Samo u prethodne dve godine iz lokalnog budzeta izvojeno je 50 miliona dinara u opremanje objekta

Na ovo se čekalo 18 godina! Srednja škola u Guči konačno dobija svoju zatvorenu halu - imaće 750 mesta i sportske terene
Copyright RINA

Osamnaest godina čekalo se da od postavljenja kamena temeljca, srednjoškolci sa teritorije opštine Lučani prvi put zakorače u svoju fiskulturnu Sportsku halu.

Taj dan konačno je dosao, jer će učenike za novi školsku godinu dočekati nova hala, koja će od sutra i zvanično biti u funkciji.

RINA
 

- Dugo se čekalo da se vrata ove sportske dvorane širom otvore. Dobili smo multifunkcionalnu sportsku dvoranu u opštini Lučani, u kojoj će moći da se održavaju takmičenja u skladu sa evropskim propisima u odbojci, košarci, fudbalu u mnogim drugim sportovima. Njen kapacitet je 750 sedećih mesta kao i svi sportski tereni - kazao je za RINU Milivoje Dolović, prvi čovek opštine Lučani.

Samo u prethodne dve godine iz lokalnog budzeta izvojeno je 50 miliona dinara u opremanje objekta, kao i za rekonstrukciju krova i dobijanje svih upotrebnih dozvola.

RINA
 

- Hvala Bogu, mi sutra, 1. prvog septembra, Sportsku halu dajemo na korišćenje srednjoj školi "Dragačevo Guča" izdvojeno odeljenje u Lučanima i konačno će deca u srednjoj školi posle 18 godina moći da održe čas fizičkog u zatvorenoj hali. Zahvalni smo i MB "Namenska", koja je iz svoje kase izdvojila 17 miliona dinara za završetak ove hale - istakao je Dolović.

On je zaključio da sledi parterno uređenje koje objedinjuje 250 parking-mesta sa svim pratećim elementima kako bi u narednom periodu mogla da se održe svetska i evropska tamičenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike