Kazna za nepropisno parkiranje u Srbiji stigla do Ciriha: Ukoliko ne plate "umešaće se" i Švajcarci - a to košta!

31.08.2023

11:25

0

Onaj ko ne plati došao bi u problem sa tamošnjim vlastima, jer bi im Švajcarci ukoliko ne izmire ovu obavezu naplatili još novca

Kazna za nepropisno parkiranje u Srbiji stigla do Ciriha: Ukoliko ne plate "umešaće se" i Švajcarci - a to košta!
Copyright RINA

Mnogo toga može da se izbegne, ali plaćanje kazne za parking u Čačku izgleda da se ipak mora platiti, bez obzira na kojoj strani sveta živeli. 

To najbolje pokazuje primer porodice Marković poreklom iz ovog srpskog grada, ali sa prebivalištem u Švajcarskoj. Njima je na kućnu adresu u Cirihu stigla kazna Parking servisa iz srpskog grada.

- Stiglo nam je da platimo kaznu za parking 50,61 švajcarskih franaka. Moja žena se nepropisno parkirala, tako da je to potpuno fer, kaže za RINU Slaviša Marković.

On dodaje da će kaznu uredno platiti, ali onaj ko to ne bi učinio došao bi u problem sa tamošnjim vlastima, jer bi im Švajcarci ukoliko ne izmire ovu obavezu naplatili još 250 franaka.

- Platićemo je bez ikakvih problema i ovo je dokaz da je Srbija postala pravna zemlja ,a sistem unapređen ,tako da nema skrivanja jer se u kazni navodi tačna registracija, adresa i broj šasije. Apsolutno je fer i odmah plaćam kaznu, kaže Slaviša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike