Gradonačelnik Đurić: Radovi će biti gotovi pre zakazanog roka, od januara vrtić na Grbavici spreman za 225 najmlađih sugrađana (FOTO)

08.08.2023

13:58 >> 14:00

0

Gradonačelnik Đurić je svim građevinskim radnicima čestitao praznik

Gradonačelnik Đurić: Radovi će biti gotovi pre zakazanog roka, od januara vrtić na Grbavici spreman za 225 najmlađih sugrađana (FOTO)
Copyright NS Uživo

Danas je dan građevinara u Novom Sadu obeležen na Grbavici na izgradnji novog objekta Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”, na uglu Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara. Obilasku radova prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić

Gradonačelnik Đurić je svim građevinskim radnicima čestitao praznik i istakao da će vrtić biti završen pre zakazanog roka.

– Rok je bio sredina decembra, a danas mi kažu da će biti oktobar. Uvek treba da se radujemo kada se nešto završi pre roka, kako bi naši najmlađi sugrađani u januaru 2024. godine mogli da krenu u ovo zabavište- najavio je prvi čovek Grada.

Vrtić će moći da pohađa 225 sugrađana od treće do sedme godine. Kvadratura vrtića je 324 kvadratna metra, a vrednost investicije iznosi 298 miliona dinara.

NS Uživo
 

 

– Danas je Dan građevinara. Oko 50.000 porodica živi od građevinarstva u Novom Sadu. Poslednjih godinu dana smo izdali 1333 građevinske dozvole od strane Uprave za urbanizam stanbene poslove – istakao je gradonačelnik i dodao:

– Projekte koje radimo u ovom trenutku u Novom Sadu su četvrti most u produžetku Bulevara Evrope, takođe most u okviru Fruškogorskog koridora. Grade se dve garaže, jedna kod Banovine, druga u Ulici Modene, pored toga i pruga Novi Sad-Subotica, kao i Almaški kraj – rekao je Đurić i dodao da se radovi izvode i na saobraćajnicama u Kisaču i rekonstrukciji Mesne zajednice u Budisavi.

 

 

– Sindikat građevinara i predstavnici Sindikata iz cele Srbije danas prisustvuju svečanoj sednici u Leskovcu na kojoj će se dodeliti priznanje direktoru Zavoda za urbanizam Dušanu Miladinoviću nagrada za oporavak i razvoj građevinske industrije i to je nagrada za Novi Sad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike