Đurić i Brnabić obišli područja pogođena nevremenom: Zahvalan sam predsednici Vlade na iskazanoj pomoći države u sanaciji štete

07.08.2023

17:53

0

On je naveo da je zajedno sa predsednicom Vlade prisustvovao na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije

Đurić i Brnabić obišli područja pogođena nevremenom: Zahvalan sam predsednici Vlade na iskazanoj pomoći države u sanaciji štete
Copyright Instagram_milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić obišao Park prirode "Begečka jama", koji se prostire na oko 400 hektara površine.

- Danas smo sa predsednicom Vlade Republike Srbije, gospođom Brnabić obišli Park prirode "Begečka jama", gde su na oko 200 hektara uništena stabla, i Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Futogu, koja je 19. jula ostala potpuno bez krova. U toku su radovi na sanaciji krova kako bi đaci mogli 1. septembra redovno da krenu u školu - napisao je Đurić na svom Instagram profilu.

On je naveo da je zajedno sa predsednicom Vlade prisustvovao na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Zaključeno je da vanredna situacija, koja je 20. jula proglašena, i dalje bude na snazi. Sva nastala materijalna šteta ne može da se meri sa gubitkom života. Materijalnu štetu ćemo nadoknaditi, ali ono što ne možemo da vratimo je gubitak ljudskog života - izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić tom prilikom je istakla da su dva apsolutna prioriteta za nadoknadu štete stambeni objekti - domaćinstva i osnovne i srednje škole, kako bi deca mogla da krenu u školu na vreme.

Takođe, ona je navela da su nakon škola, prioritet i zdravstvene ustanove, a zatim i svi ostali objekti javne namene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike