Ona je najbogatija starica u dolini reke Lim! Baku Zorku Bog je nagradio velikom porodicom - čeka 20. praunuče!

30.07.2023

12:43

0

Životni vek provodila je u radu, vaspitanju dece i molitvi - kažu meštani

Ona je najbogatija starica u dolini reke Lim! Baku Zorku Bog je nagradio velikom porodicom - čeka 20. praunuče!
Baka Zorka - Copyright RINA

Da se pravo bogatsvo zapravo ne meri ni novcem, ni nekretninima najbolje pokazuje primer starice (84) iz sela Rača kod Priboja.

Za Zorku mnogi u tom kraju kažu da je najbogatija žena u dolini Lima, ali ne zato što ima stanove i kuće, nego zbog toga što je doživela da ima čak 19 prauničića i 20. je na putu.

- Zorka je rođena 1939. u Rači kod Priboja, majka je četvoro dece, baka 11 unučadi i prabaka 19 praunučadi. Životni vek provodila je u radu, vaspitanju dece i molitvi. Svakodnevno čita Sveto pismo i molitvenik. Redovno posti i pričešćuje se - kažu za RINU meštani Rače koji poštuju i vole ovu staricu.

RINA
 

Baka Zorka je sa radošću primila vest da se u njenom selu gradi crkva. Uprkos starosti i bolesti, na praznik ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, njena porodica ju je dovela u hram u Rači gde je učestvovala u Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji.

- Njena radost je bila još veća kada joj je prišao, pozdravio je i blagoslovio Episkop mileševski Atanasije. Susret je bio dirljiv. Starica je sa suzama prigrlila svoga Episkopa koji nije skrivao radost kada je saznao da se radi o najbogatijoj starici ovoga kraja, koja ima tako veliku porodicu - dodaju meštani Rače.

Pored svih divnih događaja, tokom životnog veka radost bake Zorke ne prestaje, jer očekuje dolazak na svet i 20. praunučeta čime će njeno bogatstvo biti dodatno uvećano.

Inače, meštani sela Rača kod Priboja proslavili su slavu svoga hrama u izgradnji, posvećenog ikoni Presvete Bogorodice Trojeručice. To će za njih biti od velikog značaja, jer će imati svoju svetinju u kojoj će moći da se mole za zdravlje i sreću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike