Invazija gmizavaca nakon poplava: Zmija se pojavila u centru Novog Pazara - "Privlači ih miris mleka pa uvek proverite dečji krevetac"

21.06.2023

09:53

0

Dejan Bisenić koji je već godinama jedin spas građanima Moravičkog okruga kad su u pitanju zmije, ističe da mu se pretodnih dana telefon usijao od poziva

Invazija gmizavaca nakon poplava: Zmija se pojavila u centru Novog Pazara - "Privlači ih miris mleka pa uvek proverite dečji krevetac"
Zmija/Ilustracija - Copyright Pixabay

Nakon velikih poplava na širem području Srbije počelo je saniranje puteva i čišćenje domova, ali osim velikih taloga mulja i blata ova elementarna nepogoda koja je zadesila građane, sa sobom je donela još jednu opasnost, a to su zmije. Nakon što je uočena nasred ulice u Novom Pazaru, sada su prolaznici snimili opasnog gmizavca u samom centru ovog grada kako se penje uz drvo.

- Jasno se vidi kako se dugačka zmija penje uz drvo, to je šetalište u neposrednoj blizini SUP-a. Nimalo prijatno za videti. Veruje se da zmije nakon dugotrajnih kiša i poplava masovno izlaze na površinu, na suvo. Ako su ovako vidne u samom centru grada na betonu, ko zna koliko ih ima u malo zavučenijim mestima - kažu Novopazarci.

Da je opasnih gmizavaca ove sezone nikad više potvrđuje i sve veći broj slučajeva gde ih ljudi vide u neposrednoj blizini. Čuveni Dejan Bisenić koji je već godinama jedin spas građanima Moravičkog okruga kad su u pitanju zmije, ističe da mu se pretodnih dana telefon usijao od poziva, kao i da vrlo često jedva postiže da obiđe sve ljude koji ga zovu u pomoć.

- Dešava se da se zmije često sakriju i u dečji krevetac ili kolica, jer ih privlači miris mleka. Ono što je jako važno jeste da se zmije ne diraju kada se ugledaju. One funkcionišu po principu "ne diram te, ni diraj me". Pošto se tokom poslednjih dana zaista mnogo zmija pojavilo i telefon zvoni čak i pola noći, svuda gde mogu da stignem ja dolazim, ali ako ne mogu da dođem, reći ću vam šta da radite. Važno je ukoliko vidite zmiju da se smirite koliko možete i da ne paničite - kaže Dejan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike