Selom zavladala panika: Rušenjem mosta u Mrčajevcima oštećene su gasne cevi - meštani u strahu za svoju bezbednost (FOTO/VIDEO)

17.06.2023

13:07

0

Uplašeni meštani su izašli iz svojih domova jer, kako kažu, ne osećaju se u ovoj situaciji nimalo sigurno

Selom zavladala panika: Rušenjem mosta u Mrčajevcima oštećene su gasne cevi - meštani u strahu za svoju bezbednost (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Nakon što je vodena stihija srušila most preko reke Zapadne Morave koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, prilikom pada konstrukcije oštećene su i gasne cevi. Iz preventivnih razloga nadležene ekipe su stigle u selo Slatina, kako bi ispustili gas iz domaćinstava, međutim meštani kažu da su u strahu jer im niko nije precizno objasnio šta se dešava.

- Duže od pola sata izlazi gas. Kad sam prišla ovlašćenom licu koje je taj gas puštalo i pitala da li je to regularna procedura za puštanje gasa, nikakav odgovor nisam dobila. Verujem da je došlo do svojevrsne havarije zbog pada mosta, ali treba da se upozore meštani - kaže Daliborka Lazarević iz Slatine.

RINA
 

Čitavim tim krajem širi se miris gasa, a uplašeni meštani su izašli iz svojih domova jer, kako kažu, ne osećaju se u ovoj situaciji nimalo sigurno.

- Trebalo je da se skrene pažnja meštanima, gas curi. Zamislite da neko zapali cigaretu ili nešto drugo, ne smem ni da pomislim šta bi moglo da se desi. Ovo nije u redu ni prema ljudima koji ovde žive, ali su u opasnosti i biljke i životinje. Mi se ovde skoro svi bavimo poljoprivredom - dodaje Dragan Lazarević.

RINA
 

Meštani Slatine upravo su među onima koji su najviše pogođeni rušenjem mosta preko Zapadne Morave, jer je to bila njihova najkraća veza sa ključnim magistralnim putevima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike