Nevreme pogodilo i šumadijska sela u okolini Topole: Putevi poplavljeni - bujica nosila sve pred sobom (FOTO/VIDEO)

12.06.2023

14:04

0

Novinari našeg portala sa lica mesta ističu da je na pojedinim lokalnim putnim pravcima količina vode poput omanje reke

Nevreme pogodilo i šumadijska sela u okolini Topole: Putevi poplavljeni - bujica nosila sve pred sobom (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/I.P.

Nevreme praćeno obilnim padavinama pogodilo je šumadijska sela u okolini Topole. Kiša je padala u ogromnim količinama u veoma kratkom vremenskom periodu, izazivajući poplave na nekim mestima.

Osim što je prouzrokovalo veliku štetu na poljoprivrednim kulturama, ovo nevreme je takođe nanelo brojne probleme putnoj infrastrukturi posebno na lokalnim makadamskim pravcima. 

Novinari našeg portala sa lica mesta ističu da je na pojedinim lokalnim putnim pravcima količina vode poput omanje reke.

24sedam/I.P.
 

Vanredna situacija proglašena u 26 gradova i opština

Uprava za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova reagovala je na hitan poziv u vezi s poplavama izazvanim obilnim padavinama. Tokom protekle noći, pripadnici ovog sektora evakuisali su ukupno šest osoba, uključujući dvoje dece, na teritoriji više opština. Njihovom brzom intervencijom životi su spašeni i ljudi su evakuisani na sigurno.

Načelnik Odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, Nedeljko Gagić, izjavio je da je trenutno proglašena vanredna situacija u 26 gradova i opština.

Ova odluka omogućava efikasnije upravljanje kriznom situacijom, mobilizaciju resursa i pružanje pomoći onima koji su najugroženiji.

Timovi za hitne intervencije su na terenu, pružajući pomoć stanovništvu, uklanjajući blokirane puteve i pomažući u sanaciji poplavljenih područja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike