Jako nevreme pogodilo Srbiju: Vatrogasci-spasioci decu iznosili preko nabujale vode, pomogli građanima da se evakuišu (FOTO)

28.05.2023

07:10

0

Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Кaran, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica

Jako nevreme pogodilo Srbiju: Vatrogasci-spasioci decu iznosili preko nabujale vode, pomogli građanima da se evakuišu (FOTO)
Copyright Foto: MUP Srbije

Tokom jučerašnjeg dana nevreme je zahvatilo veći deo teritorije Republike Srbije.

Proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega  u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Кaran, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Foto: MUP Srbije
 

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama juče je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih osoba od početka jučerašnjih padavina (osam lica- Grad Užice i opština Кosjerić, jedno lice Grad Čačak i jedno lice opština Ivanjica).

Tokom poslednja dva dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku,  Valjevu, Кragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Кraljevu.

 

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni.

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a  nadležne službe su izlazile terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike