Pod vodom šetalište u Prijepolju, saobraćaj na lokalnom putu u Užicu bio u prekidu

18.05.2023

10:37

0

Ogromna kiša je pala u kratkom vremenskom roku, izlio se i potok u selu Karan

Pod vodom šetalište u Prijepolju, saobraćaj na lokalnom putu u Užicu bio u prekidu
ilustracija - Copyright RINA

Zbog padavina koje su zahvatile sever Crne Gore, vodostaj reke Lim je u blagom porastu, pa je nedavno sagrađeno šetalište Prijepoljaca osvanulo pod vodom.

- Svi smo u maksimalnoj pripravnosti, jer nas je reka Lim prethodnih meseci plavila više puta. Ako se padavine nastave, može biti pitanje trenutka kad će opet voda sve da prelije - kažu za RINU u Prijepolju.

Obilne padavine u kratkom roku izazvale su i velike probleme na teritoriji grada Užica. Potok Stanci, koji protiče kroz selo Karan, izlio se.

- Potok je nabujao naglo i bujica se spustila u dolinu. S obzirom na veliku količinu vode, vodovod nije mogao da je primi, usled čega je došlo do izlivanja. Voda je ušla u nekoliko domaćinstava, uglavnom podrumske prostorije i pomoćne objekti - kazao je za agenciju RINA Zoran Militarov, načelnik komunalnih službi u Užicu.

Poplava u selu Karan izazvala jer probleme i na putnoj infrastrukturi.

- Odmah smo izašli na teren, sagledali situaciju i put koji je kratko bio u prekidu. Bujični nanos na kolovozu smo otklonili i vratili put u prvobitno stanje, nakon čeka je saobraćaj pušten - dodao je Militarov.

Inače, obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim delovima Srbije, zbog čega su pripadnici MUP-a intervenisali u više mesta, a evakuisane su tri osobe. Dve osobe su povređene tokom nevremena noćas u Novom Sadu. U Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća, a MUP saopštava da trenutno nema ugroženih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike