Sabo za 24sedam posle najluđeg meča u istoriji fudbala: Momci, glavu gore

18.09.2020

09:43 >> 15:49

0

Autor: Milan Nastić

A šta bi i moga da kaže za meč na kome je viđeno 12 golova, tona preokreta, crveni kartoni...

Sabo za 24sedam posle najluđeg meča u istoriji fudbala: Momci, glavu gore
Copyright MN Press

Utakmica na kojoj se postigne osam golova u regularnom delu i još četiri u produžetku, slobodno možemo da kažemo da je antologijska. To se upravo može reći za duel u kome su snagu odmerili TSC i FCSB (nekadašnja Steaua), koji je posle 120 minuta završen rezultatom 6:6. Nažalost, klub iz Bačke Topole je eliminisan iz daljeg takmičenja u kavlifikacijama za Ligu Evrope posle izvođenja penala.

Portal specijalizovan za fudbalsku statistiku Grecenote objavio je da je ovo nakon više od 24 hiljade utakmica u svim evrokupovima, prva na kojoj su oba kluba postigla najmanje pet golova. Trener TSC-a Zoltan Sabo i pored poraza, ponosan je na svoje igrače, napominjući da će se ovaj duel dugo pamtiti.

– Šta drugo da kažem, nego da je utakmica bila luda. Sve što može da ima jedna utakmica, to je bio naš okršaj sa Steauom. Čak 12 golova postignuto, mnogo preokreta, pa i crvenih kartoni, sve je to bilo viđena na tom meču. Naravno da mi je žao što nismo uspeli da se plasiramo u naradnu rundu takmičenja, ali nemam šta da zamerim svojim igračima i u svlačionici sam im rekao samo “Svaka čast” i da uzdignute glave mogu da idu kući – kazao je Sabo za 24sedam.

Nekadašnji defanzivac Partizana smatra da će se dugo pamtiti ovaj duel i da po mnogim segmentima može da se nazove istorijskom.

– Ne pamtim da je negde u Evropi odigran ovakav meč. Slobodno mogu da kažem da je čak i istorijska. Toliko godina sam u fudbalu, i ovako nešto nisam video. To je stvarno neverovatno, pogotovo kad se zna koliki je ulog bio, a to je da nastaviš put ka Ligi Evrope. Mislim da nema čoveka koji nije bio oduševljen izdanjem obe ekipe.

Ipak, Zoltan Sabo ističe da što pre treba da se zaboravi ovaj okršaj i da se okrenu narednim duelima u našoj ligi.

– Naravno da igračima nije lako kad se izgubi takva utakmica. Ponavljam, više sam nego ponosan na moje momke, ali fudbal ide dalje i moramo što pre da zaboravimo za ono što se desilo protiv Steaue. Nas već u ponedaljak očekuje utakmica sa Mačvom i to je za nas najvažnije.

Trener kluba iz Bačke Topole smatra da ovi igrači rade odlilčno i da ne traba da brinu za budućnost.

– Sve funkcioniše u najboljem redu i svi u klubu smo ponosni na ove momke što rade. Ako ovako nastavimo, nema čega da se plašimo, i nadam se da ćemo još dosta ovakvih mečava da odigramo kao što je bio slučaj protiv rumunske ekipe – zaključio je Sabo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike