Ludilo u Senti o kom će se dugo pričati! TSC ispao u "taj-brejku"!

18.09.2020

21:44 >> 06:55

0

Autor: 24sedam

Ono kada ti čak šest golova nije dovoljno za pobedu...

Ludilo u Senti o kom će se dugo pričati! TSC ispao u "taj-brejku"!
Copyright MN Press

Odakle početi?

TSC i FCSB (nekadašnja Steaua) odigrali su utakmicu za pamćenje! Utakmicu kakava se retko viđa.

Nažalost, završena je porazom tima iz Bačke Topole i eliminacijom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali krajnji rezultat više odgovara vaterpolo nego fudbalskom duelu – 6:6! I onda, penalima 5:4 za goste iz Rumunije!

Za 90 i kusur minuta postignuto je osam golova, a u dodatnih 30 još četiri. Ukupno po šest na obe strane, pa je gledano iz ugla tenisera, ova utakmica otišla u taj-brejk.

A tamo je igrače srpskog predstavnika zaustavio 19-godišnji Razvan Dukan.

Mladi golman bio je jedan od samo 14 igrača gostiju koji su doputovali u Sentu – gde je igrana utakmica zbog radova na stadionu u Bačkoj Topoli – brojčano osakaćeni virusom korona.

To ih, međutim, nije sprečilo da naprave fantastičan podvig i prođu u 3. kolo kvalifikacija, na megdan Slovanu iz Libereca.

TSC je kraj utakmice dočekao sa čak dva igrača manje od rivala. Prvo je u 44. minutu isključen Ponjević, a onda u 103. i Silađi.

Kako je utakmica počela, delovalo je da će tamo TSC, koji je posle 15 minuta imao dva gola prednosti. Nisu se Rumuni predali, uspeli su do odlaska na odmor da smanje zaostatak, a onda i izjednače u 50. minutu. Samo minut kasnije domaćin je opet vodio, ali je u 63. stiglo novo poravnanje.

Zatim zatišje, pa ludilo u nadoknadi. Prvo pogodak FCSB-a za 4:3 u trećem minutu nadoknade, a onda i izjednačenje TSC-a preko Tomanovića u 94.

U poslednjim trenucima prvog produžetka ponovo su gosti poveli, ali i domaćini izjednačili pre novog odlaska na pauzu. Zatim u drugih dodatnih 15 minuta FCSB opet prvi stiže do gola, ali onda i Tomanović još jednom pogađa…

Tragičar našeg predstavnika u penal seriji bio je Mihajlo Banjac, za kog se TSC letos “trkao” sa Crvenom zvezdom kada je odlazio iz Inđije. Nedovoljno jako i precizno šutirao je u trećoj seriji u desnu stranu Dukanovog gola, a mladi čuvar mreže iskoristio to da se proslavi.

Šteta, bila je ovo istorijska prilika da se klub iz Bačke Topole nađe u pretposlednjoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ako nastavi kao dosad, sigurno će ih biti još.

/SVI REZULTATI 2. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE/

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike