Dramatične scene iz Novog Sada: Policajci spasavali ljude iz potopljenih ulica i sa krovova poplavljenih automobila (VIDEO)

17.05.2023

23:20

0

Trenutno nema ugroženih lica

Dramatične scene iz Novog Sada: Policajci spasavali ljude iz potopljenih ulica i sa krovova poplavljenih automobila (VIDEO)
Nevreme u Novom Sadu - Copyright Printscreen/Twitter

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posledica padavina, intervenisali su na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zajedno sa policijom i pripadnicima vatrogasno-spasilačkih ekipa, u pomoć radnicima JKP "Čistoća Novi Sad", uskočio je i njihov direktor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Da je situacija alarmantna govore i snimci koji kruže po društvenim mrežama, a na kojima se vidi kako je veliki broj ulica poplavljen, kao i stambeni objekti. 

Pa, tako je na Instagramu objavljen snimak iz jedne zgrade, u ulici Aranji Janoša, na kome je prikazan lift iz kojeg curi voda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Divan podvig policajaca 

U Novom Sadu policajci su pokazali svoju spremnost da građanima pomognu na svaki mogući način. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

Tako je zabeležen i divan podvig dva policajca koji su zajedničkim snagama pomogli ženi da pređe preko vode noseći je na rukama.

Ona je mladiće zagrlila oko vrata dok su je oni prenosili preko ulice gde je dubina vode bila do kolena. 

U Koceljevi poplavljeno desetak kuća

Pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

U Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala.

Jaka kiša, pljuskovi sa grmljavinom pogodili su ranije večeras različite delove Srbije.

Kolap i u Užicu

Područje užičkog sela Karan u popodnevnim satima zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama i do 30 litara kiše što je dovelo do bujica koje su dovele do porasta nivoa potoka Stanci i njegovog izlivanja, rekao je za Tanjug Zoran Militarov, načelnik komunalne inspekcije Grada Užica.

- Došlo je do začepljenja propusta i nemogućnosti da voda nastavi dalje svojim tokom pa je došlo do izlivanja na put i ulazak vode u jedan broj objekata - rekao je Militarov i istakao da ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi ljudski životi.

Trenutno se. kako je dodao, preduzimaju mere da se otkloni to zapušenje iako je došlo do stabilizacije vodotoka, ali s obzirom na to da se mogu očekivati narednih dana isto ovako obilne padavine onda je neophodno da se ti radovi i izvedu.

Za tri sata koliko je trajalo nevreme, u prekidu je bilo i snabdevanje sela električnom energijom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike