Odlaganje smeća gorući problem grada na Limu: Prijepolje dobilo važnu pomoć od države, sada kreću u sanaciju kritičnih tačaka

09.05.2023

11:27

0

Javnom komunalnom preduzeću “Lim” je uručeno 45 kontejnera i 100 kanti za odlaganje otpada

Odlaganje smeća gorući problem grada na Limu: Prijepolje dobilo važnu pomoć od države, sada kreću u sanaciju kritičnih tačaka
Copyright RINA

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović potpisao je sa predsednikom opštine Prijepolje Dragom Popadićem, ugovor o dodeliopreme za sakupljanje i reciklažu otpada koju je obezbedilo ministarstvo.

Javnom komunalnom preduzeću “Lim” je uručeno 45 kontejnera i 100 kanti za odlaganje otpada.

- Na ovaj način želimo da pomognemo Prijepolju i Komunalnom preduzeću da poveća broj kontejnera, a stare i dotrajale da zameni. Ovo nije prvi put da pomažemo Prijepolju, a trudićemo se i da druge projekte zajedno realizujemo. Imali smo ovde zamenu jedne kotlarnice u osnovnoj školi i jedan Eko park, sada ste aplicirali za čišćenje divljih deponija, mi ćemo pomoći iz ministarstva koliko god budemo mogli - kazao je nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom Dujanović.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, zahvalio se državi na nesebičnoj pomoći koju pruža gradu na Limu. On je istakao da će u narednim danima biti doneta odluka gde će kante i kontejneri biti postavljeni.

- Počećemo sa sanacijom određenih mesta gde su smešteni kontejneri. Krenućemo od Mioske gde je katastrofalno stanje, onda ćemo sređivati jedno po jedno mesto i tu ćemo postavljati nove kontejnere - naveo je Popadić.

Ministarstvo je u cilju zaštite životne sredine u januaru pozvao lokalne samouprave da dostave podatke o svojim potrebama u vezi sa opremom za sakupljanje otpada na koji se javilo 133 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Prijepolje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike