Iako je početak maja godinama poznat po velikim veseljima, ovog vikenda u Srbiji vlada muk: Svadbe, rođendani i proslave su otkazani

07.05.2023

15:15

0

Neko će sačekati nekoliko dana, a drugi čak i čitavu godinu

Iako je početak maja godinama poznat po velikim veseljima, ovog vikenda u Srbiji vlada muk: Svadbe, rođendani i proslave su otkazani
Ilustracija - Copyright RINA

Srbija ni peti dan ne može da se oporavi od dve jezive tragedije u kojima je živote izgubilo 17 ljudi. Iako je početak maja godinama unazad poznat po velikim veseljima, ovog vikenda u zapadnoj Srbiji vlada muk. Svadbe, rođendani i proslave su otkazani. Neko će sačekati nekoliko dana, a drugi čak i čitavu godinu.

- U dogovoru sa slavljenicima koji su zakazali u našim restoranima svoja veselja, zbog situacije koja nas je sve zadesila i potreba otkazali smo sve proslave i slavlja, mnogi od njih su svoje termine potpuno otkazali, a neki od njih su pomerili za sledeću godinu. Čak i koncert koje je bio planiran za 10. maj smo pomerili za kraj meseca - rekao je za Nikola Milajac menadžer jednog hotela u Čačku.

Prema važećem Zakonu o obeležavanju dana žalosti zakonsku obavezu poštovanja imaju organi uprave na republičkom, autonomnom i lokalnom nivou, javne ustanove, javna preduzeća, kao i organizacije kojima je povereno vršenje javnih ovlašćenja. Međutim, kada je reč o privatnim skupovima i događajima zakon na njih se ne odnosi, pa su tako svadbe, rođendani i druge proslave sa zakonske strane mogle biti održane ako se ne održavaju na javnom mestu, ali nikome ovog vikenda nije bilo do veselja i smeha.

- Usled tragičnog događaja i proglašavanja dana žalosti na nivou cele Republike Srbije, u našim objektima otkazano je jedno veselje, jedno pomereno za drugi datum, a za ostala dva je još uvek nepoznat ishod - rekla je Nevena Gačanović, PR jedne kompanije iz Čačka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike