Viljamovka svetski šampion na listi najboljih alkoholnih pića! Srpska rakija zauzela prvo mesto u teškoj konkurenciji

15.04.2023

12:12

0

Viljamovka je ocenjena sa 4,5 od 5 i tako pobedila najpopularnija svetska pića poput Reposado tekile, škotskog viskija Islay, lambanoga sa Filipina i džina

Viljamovka svetski šampion na listi najboljih alkoholnih pića! Srpska rakija zauzela prvo mesto u teškoj konkurenciji
Rakija - Copyright Pixabay

Viljamovka je šampion listi najboljih alkoholnih pića na svetu! Srpska rakija zauzela je prvo mesto u teškoj konkurenciji, sudeći po najpopularnijem sajtu za hranu i piće “Taste Atlas”, gde je objavljena rang-lista najboljih žestokih alkoholnih pića.

Viljamovka je ocenjena sa 4,5 od 5 i tako pobedila najpopularnija svetska pića poput Reposado tekile, škotskog viskija Islay, lambanoga sa Filipina i džina.

Poznata po svom kvalitetu, ova rakija spada u najkvalitetniju i najpoznatiju sortu kruške.

- U ovom blagom i aromatičnom alkoholnom piću uživa nekoliko balkanskih zemalja, gde se najčešće i proizvodi. Viljamovka se pravi od svežih, zrelih krušaka koje se fermentišu pre pečenja odnosno destilacije. Rezultat je na kraju bistar i bezbojan, dok obično ima intenzivnu aromu kruške, blag ukus i dugu, zagrevajuću završnicu. Viljamovka se tradicionalno koristi kao aperitiv - piše na sajtu “Taste Atlas“.

Zanimljivo je da se na listi najboljih, prema istom sajtu, Srbija našla i u konkurenciji hrane, pa se naša zemlja među 95 zemalja plasirala na 25. mesto.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike