Iako slep, Dragan kosi travu, seče drva, radi poljske poslove, a voli i da zapeva: Bio je uspešan padobranac, a njegova volja pomera granice

15.03.2023

13:29

0

Ovaj nastavnik muzičkog u penziji seče drva, kosi, okopava, frezira, popravlja belu tehniku, piše, peva i recituje. I sve to radi s mnogo ljubavi i lakoće

Iako slep, Dragan kosi travu, seče drva, radi poljske poslove, a voli i da zapeva: Bio je uspešan padobranac, a njegova volja pomera granice
Copyright Profimedia/Rade Kovač/Antonio Ahel/ATA Images

Za Dragana Popovića, iz užičkog Lunovog Sela, javnost je saznala kad su mediji pre nekoliko godina prvi put ispričali priču o čoveku koji je slep ali svojom radoznalošću, željom za životom, radom i umećem pomera granice i dokazuje da je volja sve što vam je potrebno da uspete.

Ovaj nastavnik muzičkog u penziji seče drva, kosi, okopava, frezira, popravlja belu tehniku, piše, peva i recituje. I sve to radi s mnogo ljubavi i lakoće.

Oduvek je bio vičan svakom poslu, i kako kaže, nikada nije čekao drugog da nešto uradi umesto njega. Kako kaže, za njega nema prepreke, nema zastajanja, mora se napred!

Sa istom ljubavlju kojim se predaje svakodnevnim poslovima, Dragan je posvećen i pesmi, pa često nastupa na raznim manifestacijama pevajući srpske izvorne pesme.

Ljubav pokretač

"Krivac" za sve što Dragan može je njegova supruga Slavica, kojoj tepa "lastavica".

Profimedia/Rade Kovač/Antonio Ahel/ATA Images
 

Kako kaže, sve što je uspeo u životu da savlada i uradi "pola je njeno", jer je ona njegova najveća ljubav, inspiracija, tiha čežnja iz mladosti sa kojom su mu se ponovo ukrstili putevi pre dve decenije.

- Moja dva oka, ona je tu nezaobilazna u svakom poslu, u svakom mom koraku pola je njeno. Kad nekud poslom otputujem, sa velikim nestrpljenjem čekam povratak kući. Ja sam srećan čovek, to je u stvari sreća - tvrdi Dragan, prenosi RINA.

Profimedia/Rade Kovač/Antonio Ahel/ATA Images
 

Slavica potvrđuje njegove reči i kaže da je neumoran i da je teško pratiti njegov tempo.

"Nema predaje, sreća je iza ćoška"

Dragan poručuje svima koji se bore sa nekim hendikepom da ne smeju da se predaju, jer sreća je možda iza ćoška, ali ako ne krenu do tog mesta nikada je neće pronaći.

Kao nekadašnji prosvetni radnik, moli roditelje da svoju decu koja možda imaju neki invaliditet spremaju za život bez zadrške i prepreka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike