Sneg napravio velike probleme širom Srbije: U Prijepolju uvedena vanredna situacija, u Užicu 4.600 domaćinstava bez struje!

27.02.2023

13:56

0

Zbog uvođenja vanredne situacije u Prijepolju, data je preporuka da, dok se ne uspostavi snadbevanje električnom energijom, đaci ne idu u školu

Sneg napravio velike probleme širom Srbije: U Prijepolju uvedena vanredna situacija, u Užicu 4.600 domaćinstava bez struje!
Sneg napravio problem u mnogim gradovima - Copyright RINA

Sneg koji je padao prethodnih 24 časa na teritoriji opštine Prijepolje, izazvao je ogroman kvar na glavnom dalekovodu i na niskonaponskoj mreži zbog čega cela opština je u mraku. Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se proglasi vanredna situacija u ovoj opštini.

- Snadbevanje električnom energijom i dalje je problem naše opštine, i dalje nemamo struje na celoj našoj teritoriji. Ekipe EMS prema poslednjim informacijama otklanjaju kvar na glavnom dalekodu od 110 kilovata, koji snabdeva Prijepolje. Nakon toga sledi uklanjanje kvarova na niskonaponskoj mreži sa manjom jačinom. Sneg je izazvao dosta problema, ali mi dajemo sve svoje napore da i putni pravci budu prohodni, što smo i uspeli na gradskom i prigradskom delu i mehanmizaciju smo poslali da probiju smetove i do udaljenih sela - kazao je za RINA, Drago Popadić prvi čovek prijepoljske opštine.

RINA
 

Zbog uvođenja vanredne situacije u Prijepolju, data je preporuka svim osnovnim i srednjim školama da dok se ne uspostavi snadbevanje električnom energijom, đaci ne idu u školu.

- Zbog slabe pokrivenosti signalom, nemamo informacije o kvarovima iz udaljenih mesta, dok smo u gradu uspeli da na tri repetitora postavimo agregate kako bi imali dometa - dodao je on.

I u Užicu 4.600 domaćinstava bez struje

Zbog problema koje je izazvala velika količina snega, bez struje je ostalo 4.600 domaćinstava u Užicu, uglavnom na seoskom području, saopšteno je danas na sednici Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević navela je da je problem dalekovod na području Mokre Gore i Kremana koji je pod ingerencijom Elektromreža Srbije i dodala da je ekipa krenula iz Beograda, kao i da se očekuje da kvar bude otklonjen u toku dana.

RINA
 

- Kvar je otklonjen na lokaciji Potočanje, Krvavci, Zlakusa i Gorjani i domaćinstva su oko 11 časova dobila struju - rekla je Raković Radivojević.

Ona je dodala da đaci na seoskim područjima ne idu u školu dok se ne stabilizuje elektrosnabdevanje.

Direktor JP "Užice razvoj" Miloš Milovanović naveo je da sve linije gradskog i prigradskog saobraćaja funkcionišu bez problema i kašnjenja i dodao da je angažovana dodatna mehanizacija u visokim zonama na području Bioske, Drežnika, Ponikava, Buara, Kremana, Gostinice kako bi svi lokalni putevi bili prohodni do kraja dana. Veliki broj drveća je, zbog težine snega pao, a vatrogasne ekipe su ih uklonile.

RINA
 

Doneta je i odluka da do otapanja snega bude ograničeno kretanje na plaži i šetalištu kroz kanjon Đetinje zbog odrona i izvaljivanja drveća. Vodosnabdevanje je redovno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike