Snežne padavine napravile haos širom zapadne Srbije: Borba putara sa snegom traje satima - pojedina naselja zavejana i bez struje!

27.02.2023

09:47

0

Pored mašina i putara, na raščišćavanju su radili i meštani sa testerama i traktorima - rekao je Alen Mušanovič iz A.D. "Putevi Užice"

Snežne padavine napravile haos širom zapadne Srbije: Borba putara sa snegom traje satima - pojedina naselja zavejana i bez struje!
Zavejana sela - Copyright RINA

Sneg koji je napadao tokom vikenda napravo je ogromne probleme širom Srbije. Naime, iza putara užičkog i zlatiborskog kraja je još jedna besana noć i borba sa snegom koja je trajala satima.

Preko 20 teških mašina radilo je na održavanju glavnih saobraćajnica.

- Pored snega koji je napravio ogromne probleme, imali smo dosta palih stabala na kolovoz koja su prekinula nekoliko putnih pravaca. Pored mašina i putara, na raščišćavanju su radili i meštani sa testerama i traktorima. Sada su putevi prvog prioriteta prohodni i ukinuta je zabrana za teretni saobraćaj. Sada se čiste putevi drugog i trećeg prioriteta - rekao je Alen Mušanovič iz A.D. Putevi Užice.

RINA
 

Takođe, sneg je i ovaj put zadao velike probleme putarima na Goliji, koji su pokušavali da jednu od najkritičnijih deonica preko Odvraćenice održe prohodnom.

- Zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju zatvoren je put Odvraćenica - Preko Brdo koji vodi od Ivanjice ka Novom Pazaru. Mi smo u trećem stepenu anagažovanosti mašina, koje su poslate da pročiste tu deonicu puta, i nadamo se da ukoliko sneg ne bude nastavio da pada od popodne taj deo puta će biti prohodan - istakao je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

RINA
 

Ni u Novoj Varoši situacija nije ništa bolja. Beli pokrivač u samom gradu dostigao je visinu od 35 centimetara, u prigradskim naseljima oko pola metra, dok je na planinama snežni pokrivač na pojedinim mestima oko dva metra.

- Skoro sva sela su bila zavejana, jedino je prohodno u selima koja su vezana za magistralni put. Ono što putarima otežava posao jesu još uvek loši vremenski uslovi - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Snežne padavine donele su velike probleme i u snabdevanju električnom energijom.

RINA
 

- U selima Bistrica, Radijevići, Rutoši, u delu Draglice i Negbine, struje nema od noćas. Tu je padao mokar sneg i opteretio niskonaponsku mrežu, dok je u selima na višoj nadmorskoj visini padao suv sneg i tu nije bilo većih problema - izjavio je Vasiljević.

On je istakao da su sve nadležne službe na terenu i da su krenule u raščišćavanje seoskih puteva.

Podsetimo, usled snežne mećave koja je pogodila Priboj došlo je do havarije na elektromreži.

Težak i mokar sneg obarao je drveće i kidao kablove na teritoroji čitave opštine, a na stotine domaćinstava ostalo je bez električne energije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike