Snežna mećava zatvorila škole u Priboju: Sneg obarao drveće, pokidani kablovi, a ni struje nema

27.02.2023

08:33

0

Skoro pola metra novog snega palo je u visinskim delovima Projepolja za samo nekoliko sati

Snežna mećava zatvorila škole u Priboju: Sneg obarao drveće, pokidani kablovi, a ni struje nema
Golija - Copyright RINA

Usled snežne mećave koja je pogodila Priboj došlo je do havarije na elektromreži. Težak i mokar sneg obarao je drveće i kidao kablove na teritoroji čitave opštine. Na stotine domaćinstava ostalo je bez električne energije.

- Zbog vremenskih neprilika i nestanka struje nastava danas neće biti održana u tri pribojske škole, u Kratovu, Sastavcima i Pribojskoj banji. Na gradskom i seoskom području oboren je veliki broj stabala što je izazvalo kvarove na niskonaponskoj mreži. Nadležne ekipe su upućene na teren, izjavio je za RINU Boris Mrdović iz Sektora za vanredne situcije u opštini Priboj.

Skoro pola metra novog snega palo je u visinskim delovima Projepolja za samo nekoliko sati. U samom centru grada pod težinom padavina palo je stablo bora, usled čega je pričinjen kvar na elektromreži i veliki broj stanovnika nema struju.

- Mehanizacija je još noćas poslata na teren i trenutno su svi međuopštinski putevi prohodni za saobraćaj. U kvaru je glavni dalekovod, a sve nadležne ekipe rade na njegovom saniranju, izjavio je Drago Popadić predsednik opštine Projepolje.

Usled obilnih padavina došlo je i do nestanka napona na barskoj pruzi između stanica Kosjerić i Prijepolje. Vozovi su satima stajali u stanicama Kosjerić i Požega.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike