Sneg i bura napravili haos u Dalmaciji: Izvlače se zaglavljeni iz smetova, otvoreni prihvatni centri! Bura duva 150 na sat

27.02.2023

06:49

0

Autor: J. S. J.

U Gospiću je, navode tamošnji mediji, palo čak 70 centimetara snega

Sneg i bura napravili haos u Dalmaciji: Izvlače se zaglavljeni iz smetova, otvoreni prihvatni centri! Bura duva 150 na sat
Ilustracija - Copyright 24sedam/Jelena Stokić

Sneg je napravio potpuni saobraćajni kolaps i odsekao Dalmaciju od ostatka Hrvatske. Od juče u 14.30 zbog ogromne količine snega i olujnog vetra zatvreni su putevi za sva vozila iz smera Dalmacije prema unutrašnjosti.

Zbog toga su otvoreni prihvatni centri u Gračacu, Gospiću, Obrovcu i Kninu. Na terenu su i spasioci iz HGSS-a koji pomažu da se zaglavljeni izvuku iz snega. Index navodi da je čak 25 vozila ignorisalo zabranu i ušlo na zatvorenu deonicu auto-puta A1 kod tunela Sveti Rok. Zbog toga su se zaglavili u snegu.

 

 

U Gospiću je, navode tamošnji mediji, palo čak 70 centimetara snega.

Osim snega, vozačima zadaje nevolje i jaka bura, koja duva brzinom oko 150 kilometara na sat, te je na mahove prava mećava.

Policija je apelovala na građane da ne kreću na put bez preke potrebe. Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je za danas crveno upozorenje za Kvarner i područje Velebitskog kanala. Područje Kvarnera zahvatiće jaka i vrlo jaka, u prvom delu dana mestimično olujna bura, s najjačim udarima vetra do 130 kilometara na sat. Na području Velebitskog kanala očekuju se udari bure do 150 kilometara na sat.

Sneg je juče zahvatio čitav region, a problema je bilo i na putevima u Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike