Nikola i Damijan biciklima usred zime krenuli na put od 11.000 kilometara: Oduševljeni Srbijom, a u Čačku ih je ugrejala rakija! (FOTO)

09.02.2023

12:33

0

Njihova sledeća stanica je Lazarevac, zatim Beograd, a kasnije će svojim biciklima preći na hiljade kilometara kako bi stigli do Finske, koja je njihova krajnja stanica

Nikola i Damijan biciklima usred zime krenuli na put od 11.000 kilometara: Oduševljeni Srbijom, a u Čačku ih je ugrejala rakija! (FOTO)
Biciklisti iz Francuske oduševljeni Čačkom - Copyright RINA

Debeli minus, sneg i led nisu bili prepreka za dvojicu avanturista iz Francuske, koji su se u jeku zime odlučili na neverovatan podvig - da na biciklima pređu čak 11.000 kilometara. Ovi cikloturisti su prešli Grčku i stigli do Srbije, a put ih je naveo u grad Čačak.

- Voziti tokom zime svakako je veliki izazov u kom testiramo svoje granice. Imali smo manjih problema sa biciklima, ali sve smo brzo rešili. Velika prednost putovanja biciklom jeste to što možete da vidite sve prirodne lepote i da uživate u njima. Čačak nas je oduševio, kao i gostomprimljivost ljudi, a najjači utisak na nas je svakako ostavila rakija - rekao je kroz osmeh Nikolas iz Francuske za RINU.

RINA
 

Svakodnevno pređu oko 60 kilometara, u zavisnosti od težine terena kojim voze. Njihova sledeća stanica je Lazarevac, zatim Beograd, a kasnije će svojim biciklima preći na hiljade kilometara kako bi stigli do Finske, koja je njihova krajnja stanica.

- Pravo je bogatstvo što možemo da upoznamo različite narode, kulture i tradicije. Do sada, gde god smo prolazili, ljudi su bili prema nama jako dobri, ali moram da priznam da su nas posebno srdčano dočekali Srbi - kaže Damijan.

Domaćin dvojici francuskih avanturista u Čačku bio je Stefan Raičević, koji kaže da su hrana i žestina ono što je oduševilo cikloturiste iz Francuske.

- Prijatelj kog sam upoznao na planinarenju na Durmitoru kontaktirao je sa mnom i pitao me da li bih ugostio njegove drugove koji su se osmelili na ovo dugačko putovanje. Naravno da sam prihvatio, i zaista sam se potrudio da ih upoznam sa Čačkom i Srbijom. Prema njihovim reakcija rekao bih da su baš oduševljeni. Rakija je bila neizbežna, ona ih je najbolje ugrejala - kaže Stefan.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike