Ministri Vesić i Tanasković u akciji pomoći porodici iz Štitarca: "Zavejani smo a majka je operisala nogu, do lekara nikako ne možemo"

05.02.2023

13:58

0

Autor: 24sedam

Vesić je zaključio da svi treba da radimo zajedno kako bi Srbija bila bolje mesto za život

Ministri Vesić i Tanasković u akciji pomoći porodici iz Štitarca: "Zavejani smo a majka je operisala nogu, do lekara nikako ne možemo"
Sneg pao u Srbiji - Copyright Foto: RINA

Minstar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić objavio je na Fejsbuku da je zajedno sa koleginicom ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković brzo reagovao kako bi se očistio put prema naselju Štitarac i kako bi pomogli zavejanoj porodici.

- Moja koleginica, ministarka poljoprovrede Jelena Tanasković, dobila je jutros na Instagramu poruku od građana naselja Štitarac da su zavejani i da ne mogu da izađu iz kuća. "Zavejani smo a majka je operisala nogu do lekara nikako ne možemo. Molim vas - pisalo je, između ostalog, u poruci - naveo je Vesić.

 

 

Kako dodaje od Jelene je dobio ovu poruku i odmah reagovao, a u pitanju je lokalni put prema naselju Štitarac, odnosno skretanje sa puta Kanjaževac-Pirot.

- Ovaj lokalni put je u nadležnosti lokalne samouprave. Kako su građani bili zavejani uputio sam mehanizaciju da se rasčiste nanosi i omogući funkcionisanje lokalnog stanovništva. Upravo je akcija završena, a put prohodan. Hvala Jeleni - dodao je ministar.

On je zaključio da svi treba da radimo zajedno kako bi Srbija bila bolje mesto za život.

Podsetimo, u Srbiji, na višim selovima, sneg pada od juce. Na Goliji su zavejani skijaši, nekoliko vozila na putu ka Kopaoniku preko Brzeće. Zbog velikih nanosa sinoć je bili kritično i kod Sjenice gde je iz smetova oslobođeno 10 vozila. U Crnoj Travi je visina snega je i do dva metra, a mnogi su ostali bez struje. 

Kako je saopštio MUP na teritoriji Republike Srbije registrovano je 564 trafostanica bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije. Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike