Plivanje za Časni krst: U Beogradu na vodi pobedu odneo pripadnik Žandarmerije, a na Adi Ciganliji vojni pitomac! (FOTO/VIDEO)

19.01.2023

11:17

0

Autor: M. I.

Pored standardnih lokacija na Adi Ciganliji, u Zemunu i Surčinu, ove godine prvi put se ova manifestacija održala u Beogradu na vodi

Plivanje za Časni krst: U Beogradu na vodi pobedu odneo pripadnik Žandarmerije, a na Adi Ciganliji vojni pitomac! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Milan Ivanić

Tradicionalno plivanje za Časni krst ove godine u Beogradu održano je na više lokacija.

Pored standardnih lokacija na Adi Ciganliji, u Zemunu i Surčinu, ove godine prvi put se ova manifestacija održala u Beogradu na vodi.

Veliki broj ljudi okupio se na Sava promenadi.  Među plivačima je i višestruka šampionka u kik-boksu, Nada Petronić iz Kosovske Mitrovice.

24sedam/Milan Ivanić
 

Kulturno-umetničko društvo iz Leposavića došlo je da svojim performansom podrži hrabre momke i devojke koji će plivati danas.

Oni su u nošnji otpevali himnu Srbije "Bože pravde".

24sedam/Milan Ivanić
 

Prisutnima i takmičarima obratio se Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora JP "Pošte Srbije":

- Svi ste vi pobednici i želim vam da uspete u tome. Želim da svi podržimo naše ljude na Kosmetu i da svima pošaljemo jasnu poruku da je Kosovo Srbija!

Hrabri momci i devojke skočili su u vodu i započeli plivanje, a prvi je do Časnog krsta došao je pripadnik Žandarmerije Marko Tomašević!

Na Adi Ciganliji pobedu odneo Pavle sa Vojne akademije

Takmičenje u plivanju za Časni krst danas je održano na Adi Ciganliji, a prvi je do njega doplivao Pavle Milošević sa Vojne akademije.

U plivanju za Časni krst učestvovalo je 54 plivača, a pored 33-oje građana, takmičilo se i po sedam pripadnika Vojske Srbije, Žandarmerije i SVIBOR-a.

Pre takmičenja u hramu Svetog Đorđa na Banovom Brdu služena je Bogojavljenska liturgija i organizovana svečana Bogojavljenjska litija. Usledila je i beseda protojereja-stavrofora Časlava Marinkovića, kao i Bogojavljenska molitva na jezeru.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike