Đurić zadovoljan kako napreduju radovi u Futogu: Do kraja godine se očekuje otvaranje Sportskog kompleksa

17.01.2023

13:30

0

Autor: 24sedam

Zadovoljan sam kako napreduju radovi, izvođači radova kažu da će u roku završiti, a rok je kraj novembra ove godine, rekao je Đurić

Đurić zadovoljan kako napreduju radovi u Futogu: Do kraja godine se očekuje otvaranje Sportskog kompleksa
Copyright nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelink Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na bazenu koji se gradi u okviru sportskog kompleksa u Futogu. Radovi su počeli u martu prošle godine, a meštani krajem ove godine mogu da očekuju otvorene sportske terene, tačnije dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, zatim teretane na otvorenom i dečja igrališta, kao i prateća saobraćajna i komunalna infrastruktura.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
 

– Zadovoljan sam kako napreduju radovi, izvođači radova kažu da će u roku završiti, a rok je kraj novembra ove godine. Podsećamo, da smo ovaj kompleks krenuli da radimo u martu 2022. godine. Sva sredstva smo obezbedili iz budžeta Novog Sada, 1,75 milijardi dinara. Cilj nam je da razvijamo sve delove grada, takođe i naseljena mesta koja čine naš grad – rekao je Đurić.

Gradonačelnik je podsetio da je Sportska Hala u Futogu građena i otvorena 2006. godine, a nastavkom radova koji se danas izvode ovaj kompleks će dodatno zaživeti.

– Danas smo obišli centralni bazen, ovde će biti olimpijski bazen za Futožane. Takođe i za Veternik i Begeč, dva isto naseljena mesta, to je odprilike oko 50.000 ljudi koji će koristiti u budućnosti ovaj kompleks – istakao je Đurić.

Ono što gradonačelnik ističe to da će u okviru kompleksa biti dva dečija bazena, a na prvom spratu meštani mogu da očekuju teretanu, kancelarije, fitnes.

 

 

– Na prvom spretu se nalaze i tribine, 428 sedećih mesta će biti. Pored toga, radi se i prateća infrastruktura, pešačke staze, javna rasveta, parking mesta, trafostanica i drugi sadržaj. Iza objekta će biti dva košarkaška, teniska i odbojkaška terena, tererane na otvorenom, dečije igralište – naveo je gradonačelnik.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike