Sutra počinje pretakanje amonijaka iz prevrnutih cisterni: Oglasio se Štab za vanredne situacije u Pirotu

06.01.2023

17:40

0

Autor: 24sedam

Štab apeluje na građane, da se bez preke potrebe ne približavaju ovoj lokaciji

Sutra počinje pretakanje amonijaka iz prevrnutih cisterni: Oglasio se Štab za vanredne situacije u Pirotu
Nesreća u Pirotu, izlio se amonijak - Copyright Printscreen/Youtube/RTS

Štab za vanredne situacije u Pirotu, saopštio je da će sutra 7. januara, početi uklanjanje četiri cisterne sa amonijakom, koje su 25. decembra iskliznule sa međunarodne pruge kod Sopotskog Hana i tom prilikom izazvale ekološki akcident.

Kako navode u Štabu, počeće pretakanje amonijaka iz prevrnutih cisterni u auto cisterne i zatim dalji transport. Najpre će početi pretakanje cisterne broj 13, a narednih dana posao, odnosno istakanje, biće nastavljeno i ostalih cisterni koje će zatim biti uklonjene sa lica mesta.

Štab apeluje na građane, da se bez preke potrebe ne približavaju ovoj lokaciji, zbog sopstvene bezbednosti, ali i zbog neometanog rada stručnih službi. Tokom sanacije prevrnutih vagona, putnički saobraćaj na obližnjem koridoru 10 neće biti obustavljan, rekli su u Štabu za vanredne situacije.

Inače, na ovom pravcu je na snazi i dalje zabrana saobraćaja na državnom putu prema Knjaževcu, a alternativni pravac je državni put prema Beloj Palanci, a odatle kod Sopotske petlje skretanje prama Temskoj i Knjaževcu. Vanredna situacija u Pirotu biće ukinuta, kada se sve cisterne pomere sa ove lokacije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike