24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik potpisao ugovore sa još pet mladih bračnih parova koji su dobili sredstva za kupovinu kuće na selu

03.11.2022

09:25

0

Autor: 24sedam

Kuće su dobile porodice Kiš (Belo Blato), Čalija-Ola (Banatski Despotovac), Stančić-Gabor (Aradac), Srdanov (Stajićevo) i Nadlački (Melenci)

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik potpisao ugovore sa još pet mladih bračnih parova koji su dobili sredstva za kupovinu kuće na selu
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je danas u Gradskoj kući ugovore sa pet mladih bračnih parova koji su dobili sredstva za kupovinu kuće na selu, na teritoriji grada Zrenjanina, preko konkursa Ministarstva za brigu o selu.

Kuće su dobile porodice Kiš (Belo Blato), Čalija-Ola (Banatski Despotovac), Stančić-Gabor (Aradac), Srdanov (Stajićevo) i Nadlački (Melenci).

Nakon potpisivanja gradonačelnik Salapura je kazao  da je od početka ove akcije, Ministarstvo za brigu o selu opredelilo bespovratna sredstva za kupovinu 32 kuće u 13 naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina. 

- Kroz kampanju „Da nam sela budu bliža“ pokušavamo da dođemo do informacija šta je to što može da ojača selo i šta je to što čini snagu sela, a mislimo da su to upravo ovi mladi ljudi, bračni parovi koji su novi zamajac života na selu. U sklopu te kampanje uvideli smo da postoje mladi bračni parovi, mladi ljudi koji svojom energijom žele da ožive sela, ali  za to je svakako neophodna i saradnja na svim nivoima vlasti, pre svega Pokrajine i Republike sa jedinicom lokalne samouprave. Naša ideja je bila da kroz tu kampanju  mapiramo probleme čije je rešavanje za te mlade ljude bitno i u tom smislu kroz mere podrške za poljoprivredu imali smo konkurs za podršku mladima za podizanje plastenika, zatim za razvoj ženskog preduzetništva gde su naše žene na selu imale prednost prilikom bodovanja, a u toku je i konkurs za omladinsko preduzetništvo gde takođe veći stepen bodovanja imaju mladi sa sela – rekao je gradonačelnik Simo Salapura. 

Za narednu godinu, naveo je, planirane su mere za podršku pčelarstvu, podrške poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave turističkom ponudom na teritoriji našeg grada. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike