24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik: Carska bara je prirodni turistički biser grada Zrenjanina

19.10.2022

16:20

0

Autor: 24sedam

Inicijativu Grada Zrenjanina da se ovaj prirodni biser da na upravljanje gradu, odnosno “Rezervatima prirode“

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik: Carska bara je prirodni turistički biser grada Zrenjanina
Copyright opština zrenjanin

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas, sa svojim saradnicima, Specijalni rezervat prirode “Carska bara“ koji je, odlukom Vlade Srbije donetom prošle godine, dat na upravljanje Gradu Zrenjaninu.

Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao sa zaposlenima u Ustanovi “Rezervati prirode“, upoznao se s aktivnostima koje su do sada sproveli i planovima koje ta ustanova ima za naredni period, a bio je u prilici i da, zahvaljujući novoj opremi koju su nabavili, posmatra ptice na Carskoj bari. Podsetio je na inicijativu Grada Zrenjanina da se ovaj  prirodni biser da na upravljanje gradu, odnosno “Rezervatima prirode“ i da je to učinjeno, a da se već sada vide rezultati takvog upravljanja. 

- Ono što je zatečeno nije bilo za pohvalu, nije bilo u skladu sa zakonom i normativima. Ovde danas vidimo i čujemo od predstavnika “Rezervata prirode“ da od maja ove godine imamo preko deset hiljada posetilaca koji su došli na Carsku baru, kao i da imamo ulaganja od strane grada, Pokrajine i Republike u ukupnom iznosu od preko 10 miliona dinara, dakle, to sve jesu novi pomaci, ali moramo još dodatno uložiti sredstva, zajedno sa eksternim izvorima finansiranja i promovisati Carsku baru kao  turističku destinaciju, kao ogroman potencijal koji grad Zrenjanin ima – kazao je gradonačelnik. 

Zahvalio se svim zaposlenima u Ustanovi “Rezervati prirode“ koji, kako je naveo, ulažu vanljudske napore kako bi se sačuvala i revitalizovala priroda i načinilo nešto lepo za naš grad.

- Verujem da sada činimo ozbiljan korak i imamo značajan preduslov da u narednom periodu strateški planiramo kako Carska bara može da bude još privlačnija za turiste, kako za domaće, tako i za one koji dolaze van teritorije grada i Republike Srbije – kazao je on i ukazao da postoji ideja da učenici svih osnovnih škola i deca iz  vrtića bar jednom posete rezervat.

- Uputio bih apel svim školama i Predškolskoj ustanovi da zrenjaninska deca dođu i budu u prilici da vide nešto što je evropsko, što je poznato u širim okvirima i što je specifično i stvarno posebno. Mislim da bi svaki Zrenjaninac i svako dete iz Zrenjanina trebalo najpre da poseti Carsku baru, a zatim i sve lepote naše države – dodao je gradonačelnik Salapura.

 
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike