24SEDAM RUMA Sjajno Kulturno leto ulepšao je koncert Zvonka Bogdana

28.08.2022

20:23

0

Autor: 24sedam

Ovogodišnje Kulturno leto ponudilo je publici preko 50 programa u čijoj pripremi su učestvovali Kulturni centar, Gradska biblioteka, Zavičajni muzej i Turistička organizacija opštine Ruma

24SEDAM RUMA Sjajno Kulturno leto ulepšao je koncert Zvonka Bogdana
Zvonko Bogdan - Copyright Opština Ruma

Zvuci tambure, klasična, rok i pop muzika, tradicionalne note, prekaljeni izvođači narodne muzike, zaista sve je to bilo sadrzano u ovogodišnjem „Kulturnom letu“, koje je Rumu pozicioniralo ne samo u centar zbivanja u Sremu, nego i šire, s obzirom na kvalitet i brojnost programa.

Rumljani su večeras puna dva sata uzivali u koncertu Zvonka Bogdana i njegovim interpretacijama legendarnih tamburaškim pesama.

„Svako ko ovog leta nije išao nigde van Rume mogao je da sebi priušti jedan lep provod u samom gradu, jer je skoro svako drugo veče bilo nekih dešavanja i na Gradskom trgu i na našem bazenu. Uz ozbiljnu organizaciju ulozen je veliki trud da ispunimo zelju da našim sugrađanima omogućimo ono što zasluzuju, a to je jedan lep ugođaj, jer je leto vreme okupljanja i druzenja. Imamo još 31. avgusta dve ulične svirke, ali je ovo poslednji veliki koncert i odlučili smo da upravo sa zvucima tamburice zaključimo ovogodišnje rumsko Kulturno leto“, izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Ovogodišnje Kulturno leto ponudilo je publici preko 50 programa u čijoj pripremi su učestvovali Kulturni centar, Gradska biblioteka, Zavičajni muzej i Turistička organizacija opštine Ruma, a održano je čak 24 koncerta.

„Dali smo svoj maksimum, ja i moji saradnici da pripremimo jedan bogat program. Nama je jako bitno da su naši sugrađani lepo prihvatili ovo Kulturno leto i da smo pogodili svačiji ukus, da smo ispunili njihova očekivanja i zelje, kao i da smo ispunili sve ono što smo obećali“, napomenula je predsednica Ćirić.

Već sutra u organizaciji Zavičajnog muzeja Ruma započinju večeri arheološkog filma, a za 31. avgust planirana je ulična rok svirka.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike