24SEDAM PANČEVO Obeležena decenija postojanja Udruženja Slovenaca "Logarska dolina"

07.12.2022

10:39

0

Autor: 24sedam

Veber je istakao i važnost svih institucija, opština i gradova koju su im pomogli na putu ka ostvarenju cilja koji su sebi postavili

24SEDAM PANČEVO Obeležena decenija postojanja Udruženja Slovenaca "Logarska dolina"
Copyright Printscreen/YouTube

Jedno od mlađih slovenačkih udruženja na teritoriji Srbije - „Logarska dolina“, postoji već jednu deceniju. Jubilej su svečano obeležili u prisustvu mnogih zvanica. Ovo je bila prilika da se prisutni upoznaju kroz filmove sa lepotama Slovenije i slovenačkim udruženjima na teritoriji Srbije kojih je 17. Kako i Josip Veber, predsednik udruženja kaže, za ovih 10 godina urađeno je mnogo kako bi Pančevcima približili slovenačku kulturu, tradiciju i jezik.

Veber je istakao i važnost svih institucija, opština i gradova koju su im pomogli na putu ka ostvarenju cilja koji su sebi postavili.

Vicekonzulka u Srbiji, Poluca Kostić, ističe važnost postojanja slovenačkih udruženja na teritoriji Srbije, koja su bitna za očuvanje identiteta i priblažavanja dveju država, piše pancevoinfo.rs.

Marija Jević, većnica za kulturu i omladinu, ističe da je grad Pančevo multikulturalan i da se uvek trudio da ujedini i pomogne svim narodima koji žive na njegovoj teritoriji. Kako je naglasila od te prakse neće odstupiti ni u budućnosti.

Veber je naveo da je saradnja sa slovenačkom smbassadom na izuzetnom nivou i da im oni uvek pomažu savetima, organizacijom raznih programa i projekata. Takođe je rekao da će nastaviti da šire svoje članstvo i time uvećaju broj onih koji su deo „Logarske doline“.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike