24SEDAM PANČEVO Sredstvima Grada do novih ormana za pripremnu laboratoriju u Tehničkoj školi

23.11.2022

10:20

0

Autor: 24sedam

U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja sprovodimo ukupno 9 mera, a u ovoj godini grad Pančevo je izdvojio 13,5 miliona dinara, rekao je Milenko Čučković

24SEDAM PANČEVO Sredstvima Grada do novih ormana za pripremnu laboratoriju u Tehničkoj školi
Copyright Grad Pančevo

Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, a kroz različite mere izdvoja značajna sredstva za podršku školama i obrazovanju. Tehnička škola „23.maj“ je na konkursu „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave“ obezbedila sredstva za najsavremenije ormare za skladištenje opasnih hemikalija i praškastih materija. Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje i Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku obišli su pripremnu laboratoriju u Tehničkoj školi u kojoj je smešteno 5 novih ormana.

„U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja sprovodimo ukupno 9 mera, a u ovoj godini grad Pančevo  je izdvojio 13,5 miliona dinara. Jedna od mera je poboljšanje konkurentnosti srednjih škola putem opremanja kabineta. Tehnička škola je obezbedila sredstva putem konkursa i laboratoriju opremila ormanima sa ventilacionim uređajima, kako bi bezbednost bila na najvišem nivou“, rekao je Milenko Čučković tom prilikom.

„Grad Pančevo pomaže školama kako bi one poboljšale kvalitet nastave. Kao što znate svake godine se izdvajaju sredstva za opremanje kabineta i ove godine je za tu namenu izdvojeno 500 hiljada dinara.Tehnička škola „23.maj“ ima 842 učenika, 10 obrazovnih profila u 4 područja rada i veoma nam je važna bezbednost dece, ali i kvalitetna nastava i kvalitetan način rada“, istakla je Tatjana Božić nakon obilaska pripremne laboratorije.

Jasna Milićev, direktorka Tehničke škole kaže da je nabavljena oprema u skladu sa potrebama ISO standarda koji zadovoljava deo potreba za izvođenje redovne, praktične i projektne nastave, a po Školskom programu i u skladu sa Zakonom o hemikalijama Republike Srbije.

„Učenici su do sada bili uskraćeni da nauče kako se pravilno rukuje skladištem hemikalija, ali će sada biti upoznati u kompletan rad jedne savremene laboratorije. Nabavkom opreme za skladištenje hemikalija unapređen je kompletan obrazovni proces za sticanje kvalifikacija u području rada Hemija, nemetali i grafičarstvo, području rada Prerada hrane i Uslužnoj delatnosti – frizer. Konačno, na ovaj način zaštićena je i radna sredina od opasnih isparenja budući da ovi ormari poseduju specifične zaštitne ventilacione sisteme“, napomenula je direktorka škole.

Učenici koji u okviru svojih smerova imaju i praktičan rad u laboratorijama zadovoljni su, jer im je sada preglednije i jednostavnije izvođenje samih vežbi.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike