24SEDAM STARA PAZOVA Opština nagrađuje znanje – Najboljim srednjoškolcima romske nacionalnosti tablet računari

17.11.2022

13:16

0

Autor: 24sedam

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je čestitao učenicima na postignutim rezultatima

24SEDAM STARA PAZOVA Opština nagrađuje znanje – Najboljim srednjoškolcima romske nacionalnosti tablet računari
Stara Pazova - Copyright Printskrin/Jutjub/ RSFranceIDF

Da Opština Stara Pazova kontinuirano radi na unapređenju životnog standarda Roma i promociji jednakosti, potvrđuje i današnji događaj. Deset najuspešnijih Roma srednjoškolaca nagrađeno je savremenim tablet računarima, na prijemu kod predsednika Opštine. 

Pre 10 godina sve tri srednje škole u Staroj Pazovi pohađalo je svega 13 učenika romske nacionalnosti. Zahvaljujući afirmativnim merama i podršci Opštine Stara Pazova, poslednjih godina u prvi razred srednje škole krene između 15 i 20 mladih Roma. 10 najboljih danas je nagrađeno savremenim tablet računarima.

Važno je da mladi ljudi znaju da imaju podršku i da ih neko posmatra kao ravnopravne članove zajednice, što i jeste najbolji primer ostalim lokalnim samoupravama, istakli su  Aleksandar Balinović, koordinator za romska pitanja u opštini Stara Pazova i Jelena Jovanović, poslanica u Skupštini AP Vojvodine, piše RTV Stara pazova.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je čestitao učenicima na postignutim rezultatima i marljivosti i izrazio zadovoljstvo što u staropazovačkim srednjim školama ima više od 50 đaka romske nacionalnosti.

„U narednom periodu treba da učite i da radite i to je najbolji put za integraciju Roma. Sve što činimo i radimo u vidu jednokratnih pomoći I podrške je samo trenutno a ovo, kad završite škole i nađete posao, onda ste zaista obezbeđeni za ceo život. “naglasio je Radinović. 

Opština Stara Pazova kontinuirano radi na unapređenju životnog standarda Roma i promociji jednakosti a podsticanje romske zajednice da što više učestvuje u obrazovnom sistemu samo je jedna od inicijativa, koju sve više mladih Roma i njihovih roditelja prihvata. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike