24SEDAM STARA PAZOVA Predavanje za novopazovačke osnovce: Kako se pravilno vozi bicikl?

04.11.2022

14:17

0

Autor: 24sedam

Mnogi od ovih učenika svakodnevno voze bicikl, a čak su priznali i da često nisu uvek poštovali pravila

24SEDAM STARA PAZOVA Predavanje za novopazovačke osnovce: Kako se pravilno vozi bicikl?
bicikli profimedia-0624752047 - Copyright Profimedia

Predavanjem  o saobraćajnim pravilima, počeo je trening bezbedne vožnje za decu bicikliste u OŠ "Ratko Nemanjić Sveti Sava" u Novoj Pazovi. Bio je namenjen učenicima petog razreda, jer je analizom ugroženosti dece biciklista za period od 2017. do 2021. godine u opštini Stara Pazova uočeno nepovoljno stanje bezbednosti dece biciklista.

Biciklisti su jedna od najugroženijih grupa u saobraćaju i zato je Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja pokrenula projekat ovakve vrste treninga sa lokalnim savetom za bezbednost sa akcentom na najmlađe, piše RTV Stara Pazova.

U drugom delu usledila je praktična obuka na poligonu u školskom dvorištu. Pored toga kako se vozi, naučili su i šta je sve neophodno od opreme i kako se priprema priprema bicikl za vožnju. 

Mnogi od ovih učenika svakodnevno voze bicikl, a čak su priznali i da često nisu uvek poštovali pravila, jer nisu bili upoznati sa opasnostima kojima se izlažu a ovaj trening im je ukazao upravo na to.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike