24SEDAM ŠABAC Izložba stripa i ilustracija Eon 2022 u sredu

20.09.2022

19:03

0

Autor: 24sedam

Na otvaranju će govoriti Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke

24SEDAM ŠABAC Izložba stripa i ilustracija Eon 2022 u sredu
Ilustracija - Copyright Pixabay

U saradnji sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca, u sredu, 21. septembra 2022. godine, u 12 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena izložba stripa i ilustracija Eon 2022.

Na otvaranju će govoriti Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke i dr um. Dragan Marković Markus, direktor Udruženja likovnih stvaralaca Šapca. Svi zainteresovani sugrađani će moći da pogledaju postavku do 5. oktobra 2022. godine.

Izložba Eon 2022. pruža zadovoljstvo viđenja tehničkog bogatstva originalnih radova umetnika zastupljenih u ovogodišnjem Eonu, jedinom šabačkom strip-magazinu. Radovi su pretežno izvedeni klasičnim crtačko-slikarskim tehnikama: olovka, tuš, akvarel. Nude estetski užitak, ali i mogućnost novih saznanja o svetu stripa i ilustracije.

Autori kroz svoje radove dokazuju da je strip, kao kulturni fenomen, mnogo kompleksniji od pojednostavljenog shvatanja kao sredstva za zabavu. Strip-table i ilustracije autora već dokazanih i priznatih u internacionalnim okvirima čvrst su temelj i kvalitativna okosnica izložbe.

Stavovi izneti u podržanom medijskim projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike