24SEDAM ŠABAC Novi minibus za srednju školu u Koceljevi

14.06.2022

16:45

0

Autor: 24sedam

Nedavno je stigao mini autobus koji je koceljevačkoj lokalnoj samoupravi doniralo Ministarstvo za brigu o selu

24SEDAM ŠABAC Novi minibus za srednju školu u Koceljevi
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na veliku radost đaka, roditelja i zaposlenih u školi, dobili su novi mini bus za Srednju školu u Koceljevi i ubuduće će se prevoz srednjoškolaca do škole i nazad obavljati novim vozilom. Ono je daleko bezbednije i udobnije od onoga kojim je prevoz do sada činjen.

Nedavno je stigao mini autobus koji je koceljevačkoj lokalnoj samoupravi doniralo Ministarstvo za brigu o selu.

- Što se tiče škole i što se tiče uslova za sve đake, trudimo se da damo neki svoj maksimum kako bi omogućili što kvalitetnije, što bolje školovanje svim đacima sa teritorije naše opštine. Jedan vid te podrške je i ovaj autobus koji smo uspeli da obezbedimo u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu. Namenjen je prvenstveno za potrebe Srednje škole, kako bi naši školarci iz udaljenih mesnih zajednica bezbedno, sigurno i udobno mogli da dođu do škole i vrate se svojim kućama.

To znači da će upotreba ovog autobusa biti u funkciji tokom cele godine prvenstveno za prevoz đaka, naših srednjoškolaca. Naravno, kontrolisano će biti korišćen i u druge svrhe- istakao je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.

On je podsetio da koceljevačka opština ima razuđen tip naselja, da su pojedina sela udaljena i više od dvadeset kilometara od centra opštine. Zatote je zato autobus namenjen za prevoz đaka od velike koristi za decu i njihove roditelje.

- Pored toga što ćemo na ovaj način dodatno osnažiti našu s rednju školu, obezbedićemo kvalitetne uslove za bezbedan prevoz svih đaka na teritoriji naše opštine što je od velike važnosti - dodao je Ilinčić. Izrazio je i zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu čija je donacija vredna oko sedam miliona dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike