24SEDAM ŠABAC Održan Sajam zapošljavanja

07.10.2022

09:32

0

Autor: 24sedam

Posle otvaranja sajma gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je zajedno sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Šabac Radivojem Mićićem posetio nekoliko štandova

24SEDAM ŠABAC Održan Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja - Copyright Opština Šabac

Posle dve godine pauze usled pandemije virusa korona, danas je u sportskoj hali "Zorka" održan Sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Šabac - Nacionalne službe za zapošljavanje, a uz podršku Grada Šapca. Na sajmu je učestvovalo 35 domaćih i stranih kompanija, a u ponudi je bilo 340 radnih mesta za radnike različitih profila i stepena stručne spreme.

Posle otvaranja sajma gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je zajedno sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Šabac Radivojem Mićićem posetio nekoliko štandova, gde su sa predstavnicima kompanija razgovarali o poslovima koji su u ponudi tražiocima posla.

- Ohrabruje podatak što smo sajam dočekali sa manjim brojem nezaposlenih lica, koji je po prvi put ispod 5.000 i što je u poređenju sa istim periodom prošle godine broj nezaposlenih manji za oko 1.000. To je veliki uspeh za nas, jer smo se borili i borimo se da dovedemo nove investitore u naš grad, koji su ključ za rešavanje problema nezaposlenosti - istakao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

On je rekao da Grad Šabac podržava mere aktivne politike zapošljavanja i aktivnosti Nacionalne službe za zapošljavanje u gradu. Podsetio je da je ove godine iz budžeta grada za mere aktivne politike zapošljavanja izdvojeno ukupno 44.400.000 dinara.

- To uključuje finansiranje stručne prakse, obuke za povećanje mogućnosti zapošljavanja, subvencije privatnim preduzećima - program podsticaja zapošljavanja osoba starijih od 60 godina, javne radove, podsticaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom, podršku preduzetništvu, subvencije za novo zapošljavanje i samo zapošljavanje i računovodstvene usluge. Ovo je sjajna šansa za sve sugrađane koji su u potrazi za poslom da ostvare kontakt sa većim brojem poslodavaca, ali takođe sjajna prilika i za kompanije, koje imaju potrebu za zapošljavanjem adekvatnih kadrova - kazao je gradonačelnik Pajić.

Radivoje Mićić, direktor Filijale Šabac  Nacionalne službe za zapošljavanje, naveo je da je ovo tradicionalna manifestacija na kojoj se najdirektnije sreću ponuda i tražnja radne snage.

- Očekivali smo ovakvo interesovanje poslodavaca. Na sajmu učestvuju kompanije koje pokrivaju gotovo 80 posto tržišta rade snage u Šapcu, jer zapošljavaju od 50 do 3.000 radnika. Imamo i desetak firmi iz oblasti ugostiteljstva sa nešto manjim brojem zaposlenih. Naši savetnici su unazad 15 dana pozivali više od 1.000 brojeva nastojeći da animiraju nezaposlene da dođu u što većem broju - kaže Mićić i dodaje da je trenutno 4.970 nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nacionalna služba za zapošljavanje nastavlja sa aktivnim merama zapošljavanja i toku je program „Moja prva plata“, gde je više od 100 poslodavaca izrazilo interesovanje.

- Za prva tri dana 25 nezaposlenih je na sajtu našlo odgovarajuće poslodavce. Pozivam i ostale nezaposlene da se prijave i učestvuju u programu. Prijavljivanje traje do 31. oktobra - rekao je Mićić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike