Muke oko parkinga konačno su prošlost: Rešen decenijski problem čačanske bolnice (FOTO)

01.12.2022

09:32

0

Novi prostor za 124 vozila pored Zdravstvene ustanove olakšaće prilaz pacijentima i posetiocima

Muke oko parkinga konačno su prošlost: Rešen decenijski problem čačanske bolnice (FOTO)
Copyright RINA

Za manje od mesec dana, završen je parking Opšte bolnice Čačak. Zahvaljujući podršci Vlade RS sa 22 miliona dinara i grada Čačka sa osam miliona dinara, ova zdravstvena ustanova konačno je bogatija za 124 parking mesta.

 - Unazad, u prethodne četiri godine grad Čačak je radio na intezivnom ozakonjenju objekata u Opštoj bolnici, oko 33 hiljade kvadrata je ozakonjeno i zatim smo ušli u izradu projektno tehničke dokumentacije za novu bolnicu. U toj projektno tehničkoj dokumentaciji sadrži se nova hiruška bolnica na 24 hiljade kvadratnih metara i rekonstrukcija svih postojećih sadržaja, a nakon završetka prve faze u planu je uklanjanje osam hiljada kvadrata objekata koji nisu više u funkciji - rekao je gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović i dodao da je za manje od četiri godine grad Čačak samo u projektno tehničku dokumentaciju investirao oko miliona evra.

RINA
 

 

Za osobe sa invaliditetom predviđeno je sedam mesta, a parking mesta su komfornija , obzirom da ih ima ukupno 124.

- Ovo je samo uvod u početak izgradnje hiruškog bloka i rekonstrukcije postojećih objekata i nadam se da će se početi sa realizacijom u toku sledeće godine. Zaista je vredna investicija i vrlo brzo je realizovana, hvala gradu Čačku i RS koji su prepoznali potrebu za parkingom - rekao je direktor čačanske Opšte bolnice, dr Dejan Dabić.

Parking se neće naplaćivati i namenjen je za pacijente i posetioce bolnice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike