24SEDAM RUMA Potpisani ugovori sa dva ministarstva - Bolja zaštita životne sredine i nova ulaganja u kulturu

16.05.2022

10:23

0

Autor: 24sedam

Renoviranjem Velike sale Kulturnog centra dobićemo mogućnost da svoje kapacitete proširimo, unapredićemo kvalitet kulturnog zivota u našem gradu, poboljšati kvalitet programa - rekla je Aleksandra Ćirić

24SEDAM RUMA Potpisani ugovori sa dva ministarstva - Bolja zaštita životne sredine i nova ulaganja u kulturu
Aleksandra Ćirić i Irena Vujović - Copyright Opština Ruma

Opština Ruma je krajem prošle nedelje ugovorila vaznu saradnju sa Ministarstvom zaštite zivotne sredine i Ministarstvom kulture i informisanja.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić potpisala je u Palati Srbije u Beogradu ugovor o dodeli sredstava Ministarstva zaštite zivotne sredine Republike Srbije po javnom konkursu za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada u 2022. godini. Opština Ruma je po ovom konkursu dobila sredstva za sanaciju i uklanjanje divljih deponija u naseljenim mestima Kraljevci, Dobrinci i Platičevo u iznosu od 5 miliona dinara.

Takođe, odličnom saradnjom sa resornim ministarstvom nastavljaju se ulaganja i u kulturu, a potpisan je ugovor o realizaciji projekta "Gradovi u fokusu". Opštini Ruma su putem projekta dodeljena sredstva u iznosu od 7 miliona dinara. Projekat je značajan za našu opštinu jer će se odobrenim sredstvima renovirati Kulturni centar "Brana Crnčević.

"Renoviranjem Velike sale Kulturnog centra dobićemo mogućnost da svoje kapacitete proširimo, unapredićemo kvalitet kulturnog zivota u našem gradu, poboljšati kvalitet programa. Radovi će u velikoj meri doprineti afirmaciji naših muzičkih festivala i svih programa koji se tokom godine odrzavaju u Velikoj dvorani Kulturnog centra koja broji 700 mesta", istakla je predsednica Ćirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike