24SEDAM RUMA Kulturni centar "Brana Crnčević" uskoro u novom ruhu

13.05.2022

19:23

0

Autor: 24sedam

Zahvaljujući projektu "Gradovi u fokusu" Ministarstva kulture i informisanja ove godine biće urađena reparacija sedišta i zamena poda u Velikoj dvorani

24SEDAM RUMA Kulturni centar "Brana Crnčević" uskoro u novom ruhu
Kulturni centar "Brana Crnčević" - Copyright Opština Ruma

Kulturni centar “Brana Crnčević”, izgrađen 1985. godine i jedan je od kulturnih simbola našeg grada.

Opština Ruma, kao što je i obećala, izdvojiće u narednom periodu značajna sredstva za ulaganja u kulturu, te će i Kulturni centar ponovo dobiti svoj nekadašnji sjaj.

Zahvaljujući projektu "Gradovi u fokusu" Ministarstva kulture i informisanja ove godine biće urađena reparacija sedišta i zamena poda u Velikoj dvorani Kulturnog centra "Brana Crnčević".

Veliku dvoranu godišnje poseti između 50 i 60 hiljada gledalaca. Novi ugođaj posle radova u sali, sa ukupno 700 mesta doprineće unapređenju kvaliteta kulturnog života u našem gradu. Radovi će doprineti afirmaciji muzičkih festivala i svih programa koji se tokom godine održavaju u Velikoj dvorani, koja je na prostorima bivše Jugoslavije bila nadaleko čuvena po svojoj akustici.

Vrednost ovih radova će iznositi 8 miliona dinara. Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo je 7 miliona dinara, dok će ostatak novca biti izdvojen iz budžeta Opštine Ruma.

Ove godine planirani su i radovi na uređenju spoljašnjosti objekta. Za tu namenu je rebalansom iz budžeta opštine izdvojeno 5 miliona dinara. Druga faza će obuhvatiti čišćenja staklenih i fasadnih površina, sređivanja mermernih platoa, uređenje reklamnog prostora, brendiranje ustanove i druge radove.

Leto koje je pred nama u Kulturnom centru obeležiće radovi, a u novu jesen ova ustanova ulazi sa elanom i entuzijazmom potpuno spremna za nove programe.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike