Privatni objekat decenijama zadavao glavobolje Čačanima: Nakon 35 godina usledila velika promena, vozačima će ovo posebno značiti (FOTO)

20.11.2022

22:17

0

Normalizacija saobraćaja ovom deonicom očekuje se početkom sledeće sedmice

Privatni objekat decenijama zadavao glavobolje Čačanima: Nakon 35 godina usledila velika promena, vozačima će ovo posebno značiti (FOTO)
Čačak, srušena kuća - Copyright RINA

Nekoliko decenija zbrog neraščišćenih pravno-imovinskih odnosa, jedna privatna kuća stoji nasred puta u Ulici Ilija Garašanina u Čačku zauzimajući celu jednu saobraćajnu traku.

Kako ova ulica vodi do naselja Košutnjak, a zatim i do plaže na Zapadnoj Moravi, frekefencija vozila naročito tokom letnjih meseci je velika i neretko je upravo zbog ove prepereke često dolazilo do saobraćajnog kolapsa i velikih gužvi.

- Pre skoro tri decenije počela je gradnja Ulice Ilije Garašanina, ali je od samog početka problem pravila kuća koja je zauzimala jednu traku ulice. Grad Čačak od 1987. pregovora sa vlasnikom kuće da se ova situacija reši u korist sugrađana, a da niko ne bude oštećen. Taj problem smo konačno rešili i počelo je rušenje sporne kuće, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Miloš Stevanić.

Nakon rušenja kuće, ekipe “Gradskog zelenila“ ukloniće rasuti građevinski materijal. Normalizacija saobraćaja ovom deonicom očekuje se početkom sledeće sedmice.

- Baš dugo se mučimo sa ovim problemom, sporna kuća je potpuno ometala noramalno saobraćanje vozila. Dva automobila nisu mogla da se mimoiđu. Neretko je dolazilo i do rasprave među vozačima koji će prvi da prođe. Nadam se da će od sada, kada je srušen taj objekat, biti lakše, kaže Stefan Jovanović meštanin naselja Košutnjak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike